MOOOV: Nobody's home in Siniscoop


Na de onverwachte dood van haar man blijft Nurcan alleen achter met haar 32-jarige dochter Feride en haar twee veel jongere kinderen, de 17-jarige Ilker en het jonge meisje Ozge.

 

Nurcan is in een diepe depressie beland, ze zwelgt in zelfmedelijden, ontwikkelde een ziekelijke poetsmanie en als ze dan eens niet aan het stofzuigen is, ligt ze languit lusteloos voor het tvscherm.

 

De rebelse Ilker is volop aan het puberen. Hij mist een vaderfiguur: hij spijbelt, verdwijnt dagenlang van huis en experimenteert met wiet.

Daarenboven kan hij zijn hormonen nauwelijks onder bedwang houden bij de jonge moeder van zijn beste vriend, waar hij logeert. De jonge Özge vervalt in stilzwijgen. Alle lasten van het huishouden en de opvoeding komen nu op de schouders van Feride terecht, die een fulltimejob heeft.

 

NOBODY’S HOME is het portret van een familie in crisis, die na het verlies van de pater familias langzaam uiteenvalt en waar alle onderlinge communicatie zoek is.

De jonge regisseuse baseerde dit aangrijpende en universele verhaal deels op eigen ervaringen. De film won de debuut- en publieksprijs op het Istanbul Film Festival vorig jaar.

 

Regie: Deniz Akçay

Genre: Drama

Duur: 81 minuten


De mening van de kijker:

Wim Richel uit Berchem vond 'Nobody's Home' een prima film.

 

"Een realistische film, het is alsof je echt naar een gezin zit te zien die het niet meer zien zitten. 'Nobody's Home' is een pakkende en droevige film", zei Wim.

 

"Het beste moment van de film was voor mij wanneer Ilker denkt dat hij zijn vader ziet en hij achter de auto aan rent."

 

"Het MOOOV Filmfestival is zeer goed voor alternatieve films. Ik geef 'Nobody's Home' 8 op 10", aldus Wim uit Berchem.


Ook Veerle Van Damme vond 'Nobody's Home' een goede film.

 

"'Nobody's Home' is een mooie film over een gezinsdrama. De beste actrice was voor mij de oude oma. Ik geef deze film 8 op 10"

 

"Ik vind het MOOOV Filmfestival een prima initiatief. Ik kom dinsdag nog kijken naar 'Like Father, Like Son'.


Dirk De Wree uit Sint-Niklaas vond 'Nobody's Home' een aangrijpende en confronterende film.

 

"Het beste moment uit de film was wanneer de vader van Halil de deur opende. Ik vond Feride de beste actrice en geef 'Nobody's Home' 7,5 op 10."

 

"Het MOOOV Filmfestival is een goed alternatief om kennis te maken met een ander genre van film", aldus Dirk.