Rood als Bloed - Salla Simukka


Bij uitgeverij Clavis is het eerste deel van spannende Young Adult Trilogie: Snow White Trilogie ‘Rood als Bloed’ van Salla Simukka verschenen.

 

Het verhaal gaat over de zeventienjarige Lumikki Andersson. Ze gaat elke dag onopvallend naar school en bemoeit zich niet met andermans zaken.

 

Haar leven verandert wanneer ze een pak briefjes van 500 euro aantreft in een donkere kamer van haar school. Waar komt al dat geld vandaan? En die rode vlekken op de briefjes? Voor ze het weet, wordt Lumikki meegesleurd in een levensgevaarlijk spel van rijke jongeren, drugshandel en internationale criminelen.

 

Het is de koudste winter in decennia, en niets kleurt zo rood op witte sneeuw als bloed...

 

‘Rood als Bloed’ is het eerste deel van ‘De Sneeuwwitje-triologie’. Dit jaar verschijnen nog deel 2 en 3 ‘Wit als Sneeuw’ en ‘Zwart als Ebbenhout’ van Salla Simukka.

 

De finse auteur Salla Simukka  is vertaler en jeugdboekenauteur. Ze schrijft ook recensies voor Finse kranten. Ze heeft meerdere boeken geschreven, die vertaald worden in meer dan 27 landen.

 

In januari 2013 werd ze bekroond met de Topelius Prize, de oudste literaire prijs in Finland voor het beste jeugdboek.  Ze ontving deze prijs voor 'Zonder spoor' en 'Ergens anders'.

 

ISBN: 9789044821277 - Hardcover - 207 blz. - Leeftijd: Vanaf 15 jaar - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Clavis