Recensie: Dood Water - Toni Coppers


Bij uitgeverij Manteau verscheen het allernieuwste boek van auteur Toni Coppers met als titel 'Dood Water'. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen, meer bepaald aan de haven en de Schelde.

 

Jan Goethals vindt tijdens zijn dagelijkse avondwandeling aan de Schelde ter hoogte van de Gerlachekaai een pijp. Deze pijp blijkt eigendom te zijn van de oude priester Albrecht Stuyt, die al enkele dagen vermist is.

 

Al snel duiken er verhalen op in de krant over Albrecht Stuyt. Vroeger was hij dorpspriester, maar na een verdachtmaking van pedofilie werd hij overgeplaatst naar een missiepost in Afrika. Nu is hij op rust en woont hij in een retraitehuis voor priesters in Antwerpen.

 

Liese Meerhout, commissaris bij de moordbrigade in Antwerpen, heeft geen enkele aanwijzing dat er een misdrijf gepleegd is.

Maar ze vindt het een vreemde zaak en geeft de duikers van de Civiele Bescherming de opdracht om te dreggen op de plaats waar de pijp gevonden is. Bij het dreggen vinden ze een lijk. Vreemd genoeg is het niet het lijk van de priester maar van een vrouw. De naam van de mysterieuze vrouw is Pina Gonzalez, een ex-hoertje uit het Schipperskwartier in Antwerpen.

 

Op het eerste zicht is de vrouw verdronken en de zaak wordt door de onderzoeksrechter geklasseerd. Maar commissaris Liese Meerhout gelooft niet in een ongeluk. Ze bijt zich vast in de zaak en gaat alleen op onderzoek uit.

 

Uiteindelijk wordt aan de haven boven Doel het lijk gevonden van Albrecht Stuyt. De oude priester is gewurgd. Bij Liese Meerhout stapelen de vragen zich op. Wie zit er achter de moord? Is het Dirk Stuyt, de neef van de priester met wie hij ruzie had voor hij vermist werd? Is het iemand uit het verleden die wraak wil nemen? Of heeft een Afrikaanse smokkelbende de dood van de priester op hun geweten?

 

Liese Meerhout gaat op zoek naar de dader. Zelfs wanneer ze met de dood bedreigd wordt blijft ze koppig verder zoeken..

 

Toni Coppers
Toni Coppers

'Dood water' is de zevende thriller rond het charmante hoofdpersonage Liese Meerhout, commissaris bij de Antwerpse Moordbrigade. Toni Coppers is een echte meester in misdaad en behoort voor mij in de top van de Vlaamse auteurs. Hij heeft met dit boek zichzelf weer eens overtroffen.

 

De personages zijn goed uitgewerkt en op een menselijke manier weergegeven en dit gecombineerd met een spannend verhaal. Maak samen met de personages uit 'Dood Water' een spannende trip doorheen Antwerpen en de haven en ga mee op zoek naar de moordenaar. Dit boek is een echte pageturner!

 

Voor de liefhebbers van Liese Meerhout is er goed nieuws. In 2015 is Liese Meerhout en haar team te zien in een dertiendelige reeks bij vtm.

 

ISBN 9789 22329634 - Prijs: € 21,99  - 304 blz. - Paperback - Uitgeverij: Manteau