DVD Recensie: Ender's Game - Gavin Hood


De Amerikaanse actie/sciencefictionfilm ‘Ender’s Game’ van regisseur Gavin Hood is gebaseerd op het boek van Orson Scott Card. Een prachtige film met in de hoofdrollen o.a. Asa Butterfield, Hailee Steinfeld en Harrison Ford.

 

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2136. De International Fleet bereidt zich voor op een volgende aanval van de Formics, de buitenaardse wezens die 50 jaar geleden de aarde hebben aangevallen en bijna de hele mensheid hebben uitgeroeid.

 

 

De meest begaafde kinderen op aarde worden opgeleid en getraind om later de International Fleet te leiden. Een van hen is  Andrew 'Ender' Wiggin (Asa Butterfield). Hij is een eerder verlegen maar talentvolle jongen. Andrew gaat naar de Battle School om daar te trainen. Ender wordt vaak gepest maar heeft een eigen wil en is een uitzonderlijk strateeg.

De jongeman is zo goed dat Colonel Graff (Harrison Ford) hem naar de basis, die vlakbij de thuisplaneet van de Formics ligt, stuurt. Daar zal hij zijn afsluitende training krijgen. Ender wordt er persoonlijk getraind door de legendarische Mazer Rackham (Ben Kingsley).

 

Als alles goed verloopt krijgt Ender het commando over de gehele invasievloot. Maar tijdens het afsluitend eindexamen doet Colonel Graff iets wat zelfs Ender niet had verwacht…

‘Ender’s Game’ wordt geregisseerd door de Zuid-Afrikaan Gavin Hood. Hij regisseerde eerder de films ‘X-Men Origins: Wolverine’ en ‘Rendition’. Met ‘Ender’s Game’ heeft de regisseur voor een spannende avonturenfilm gekozen. Een goed verhaal, mooie beelden en een jonge cast aangevuld met de ervaren Harrison Ford .

 

Als extra's vinden op de DVD we naast de verwijderde scènes ook audiocommentaar van regisseur Gavin Hood en van de producenten.


Technische gegevens DVD:

 

Regie: Gavin Hood

Acteurs: Hailee Steinfeld, Asa Butterfield, Ben Kingsley, Abigail Breslin, Harrison Ford, Viola Davis

 

EAN: 8713045237813

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 109 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Ender’s Game’ wordt door eOne uitgebracht op Blu-ray en DVD.