Lucky Luke pronkt metershoog op de gevel van Crowne Plaza Antwerpen


Lucky Luke viert dit jaar zijn 70ste verjaardag en dat wordt uitgebreid gevierd. Een maand lang pronkt Lucky Luke metershoog op de gevel van Crowne Plaza Antwerpen.

 

Alexis Dragonetti, gedelegeerd bestuurder van Ballon Media, werkte hiervoor samen met Hans Wils, directeur van Crowne Plaza Antwerpen, om de cowboy in de spotlights te zetten.

Naast de metersgrote spandoek van de ‘Lonsome cowboy’ loopt er van 14 oktober tot 13 november in Crowne Plaza Antwerpen een expo over de tekenaar Morris en kunnen bezoekers zich onderdompelen in de sfeer van het Wilde Westen.

 

Ballon Media trekt op deze manier de festiviteiten rond de Antwerpse Boekenbeurs mee op gang. Crowne Plaza Antwerpen ligt op wandelafstand van de Boekenbeurs en fungeert als extra belevenishal tijdens de tachtigste editie van de Boekenbeurs.

Alexis Dragonetti, Lucky Luke en Hans Wils
Alexis Dragonetti, Lucky Luke en Hans Wils

Hans Wils van Crowne Plaza Antwerpen vertelt waaraan hotelgasten en nieuwsgierigen zich mogen verwachten: “Een maand lang kan je je onderdompelen in het universum van Lucky Luke. In de lobby van het hotel loopt een tentoonstelling over het werk van Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke.

 

Deze bescheiden expo is een echo van de grote overzichtstentoonstelling die in januari dit jaar georganiseerd werd tijdens het internationaal stripfestival in Angoulême.

 

De Daltons duiken overal in het hotel op en in ons restaurant serveren we een smakelijke westernmenu. Op het nachtkastje leggen we voor elke hotelgast drie gratis strips klaar.”  

“We willen vooral hulde brengen aan de maker van Lucky Luke, Maurice De Bevere, alias Morris (1923-2001),” aldus Alexis Dragonetti, gedelegeerd bestuurder van Ballon Media. “Morris wist vanuit Kortrijk de wereld te veroveren met Lucky Luke. Hij zette een van de meest succesvolle Europese stripreeksen ooit op papier.

 

Sinds 1946 gingen er wereldwijd meer dan 300 miljoen albums over de toonbank. Lucky Luke werd vertaald naar 29 talen en in 50 landen zijn er animatiereeksen te zien over de cowboy.”

 

De samenwerking met Crowne Plaza Antwerpen is het orgelpunt van de festiviteiten rond 70 jaar Lucky Luke. In juni verscheen het hommage-album ‘De moordenaar van Lucky Luke’, dat onlangs bekroond werd met de Sint-Michielsprijs voor Beste album van 2016.

 

Begin september vierde de stad Kortrijk de zeventigste verjaardag met een grote braderie en werd het startschot gegeven voor de heruitgave van de volledige collectie: de komende vijf jaar krijgen alle albums een nieuwe, uniforme look & feel.

Verder is er sinds deze week een gloednieuwe art book ‘De kunst van Morris’, vol onuitgegeven archiefmateriaal verkrijgbaar. In het weekend van 15 en 16 oktober schittert Lucky Luke op het stripfestival in Breda en op 4 november verschijnt ‘Het beloofde land’, een nieuw Lucky Luke- album door Achdé.

 

Uiteraard staat Lucky Luke ook op de Boekenbeurs in de kijker, en wel met een belevingszone van maar liefst 35m². Elke dag tussen 14u en 15u is het Lucky Hour op de stand van Ballon Media (Hal 2 – stand 207).

 

Alle kinderen krijgen dan een gratis Lucky Luke cowboysjaaltje. Wie in de foto booth duikt, maakt bovendien kans om zichzelf te laten tekenen op de cover van een Lucky Luke album. Tekenaar Achdé komt op 11 november naar ons land om te signeren.

 

Bekijk HIER alle foto's