Siniclub film van de week: Margarita With a Straw


Laila, geboren met een hersenverlamming is een jonge studente aan de Universiteit van Delhi. Ondanks het feit dat ze in een rolstoel zit, is ze een enthousiast meisje dat veel lacht en zo zelfstandig mogelijk probeert te leven. Ze wordt graag gezien bij haar medestudenten.

 

Zo schrijft ze teksten voor de schoolband. Laila wordt verliefd op een van de bandleden, maar haar liefde blijft onbeantwoord en Laila is gebroken. Als ze de kans krijgt om naar de New York Universiteit te gaan, grijpt ze die kans.

Een knappe blonde jongen wordt haar toegewezen om haar te helpen, maar tijdens een betoging botst Laila op Khanum, een aantrekkelijk Pakistaans-Bengaals blind meisje. Laila ontdekt haar lesbische geaardheid wanneer ze verliefd wordt.

 

De rol van Laila wordt prachtig gespeeld door Kalki Koechlin die zowel fysiek als emotioneel een topprestatie levert.

De cineaste houdt een lichte toon aan die altijd juist is, waarbij clichés vermeden worden. De soundtrack – zoals meestal in Indische films – eist ook een belangrijke rol op. Hoewel de film de kijker duidelijk ook bewust wil maken van de gevolgen van hersenverlamming, is dit op de eerste plaats een pakkend romantisch drama.

 

 

GENRE Drama

REGIE Shonali Bose

CAST Kalki Koechlin, Revathi, Sayani Gupta, William Moseley

 

‘Margarita With a Straw’, nog op zondag 21 en dinsdag 23 oktober in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be