Noteer je moestuinactiviteiten in de Moestuinplanner 2017 van Wim Lybaert


Bruggeling Wim Lybaert is vooral bekend van zijn VIER-programma ‘De moestuin volgens Wim’, een tv-programma waarin Wim op een boeiend en leerrijk moestuinavontuur ging. Hij gaf wekelijks tips en weetjes om je het maximum uit je eigen moestuin te halen.

 

Lybaert zelf houdt al jaren zijn moestuinactiviteiten bij in kleine notitieboekjes. Hij noteert werkelijk alles: wanneer hij wat zaait, plannetjes en schetsen, zijn oogsten, zelfs de temperatuur en hoeveel regen er valt en zo krijgt hij een perfect overzicht over zijn moestuin. Want niet ieder tuintje is hetzelfde, en ook ieder moestuinseizoen is anders.

 

Wim leert veel van zijn notities en probeert dankzij zijn eigen moestuinverhaal uit zijn fouten te leren, zo herkent hij patronen in de groei van planten en weet hij wanneer er bepaalde ziekten kunnen uitbreken. Want ervaring is de beste leerschool.

 

Om een goed overzicht te krijgen in wat je zaait en oogst is er bij uitgeverij Manteau de Moestuinplanner verschenen. De Moestuinplanner 2017 van Wim Lybaert is een mooi en handig boek waarin je dag na dag je moestuinactiviteiten kunt bijhouden. Het boek staat boordevol tips van Vlaanderens bekendste moestuintuinier over wat, hoe en wanneer je moet zaaien en oogsten.

 

De Moestuinagenda 2017 zet je op weg met bodemplannen, zaai- en oogstkalenders, weerschema's, groentefiches,klimaatinfo,  handige weetjes en elke maand een to-dolijstje en wat we kunnen zaaien en verspenen.

 

De kalender oogt zeer overzichtelijk en dag na dag vind je hier de gemiddelde minimum- en maximumtemperatuur, wanneer de zon op en onder gaat en de stand van de maan. Doorheen het boek is overal plaats genoeg gelaten om er je persoonlijke notities aan toe te voegen.

 

Na het succes van vorig jaar, van de ‘Moestuinplanner 2016’ werden er 7500 exemplaren verkocht, zal ook deze editie als zoete broodjes over de toonbank gaan. Dankzij de ‘Moestuinplanner 2017’  kan je overzichtelijk dag aan dag al je tuinactiviteiten noteren en kan je leren uit zowel je tegenslagen als je successen. Want zoals Wim zelf zegt: “Goed gepland is beter geplant.”

 

ISBN: 9789022332719 - Paperback - 336 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Manteau