DVD recensie: Dumb and Dumber To -  Peter Farrely & Bobby Farrelly


'Dumb and Dumber' To is een Amerikaanse komedie onder regie van Peter Farrely en Bobby Farrelly en is een sequel op 'Dumb & Dumber' uit 1994.

 

We zijn twintig jaar later en Lloyd Christmas (Jim Carrey) zit in een psychiatrische inrichting. Groot is de verbazing van zijn vriend Harry Dunne (Jeff Daniels) wanneer die ontdekt dat Lloyd al die tijd deed alsof hij mentaal gestoord was. Lloyd heeft Harry maar liefst twintig jaar lang in de maling genomen.

Dunne en Christmas gaan naar deze laatste zijn oude huis. Daar ontdekken de twee vrienden dat Lloyd een dochter heeft. Fanny is de dochter van Fraida Felcher (Kathleen Turner) en volgens de twee moet Lloyd Christmas de biologische vader zijn.  


Fanny werd jaren geleden geadopteerd door het echtpaar Bernard en Adele Pinchelow, van wie ze de naam Penny heeft gekregen.

Het  nieuws dat hij een dochter heeft komt Lloyd goed uit. Hij is ziek en heeft een nieuwe nier nodig. Samen met Harry begint hij aan een roadtrip door Amerika op zoek naar Penny (Rachel Melvin), die zowat even dom blijkt te zijn als Lloyd.


Het wordt uiteraard een reis vol hindernissen en knotsgekke situaties met een knipoog naar de eerste film. Ook in ‘Dumb and Dumber To’ zorgen Jim Carrey en Jeff Daniels voor hilarische momenten en de twee zijn nog even stuntelig en grappig als twintig jaar geleden.

‘Dumb and Dumber To’ is vanaf heden verkrijgbaar op zowel blu-ray als dvd.

 

Goed nieuws voor de fans, naast de film staat er een pak extra’s op de dvd/blu-ray. Wie met volle teugen genoten heeft van de fratsen van het stuntelige duo in de eerste film, moet zeker dit vervolg aanschaffen. Lachen van begin tot einde verzekerd met ‘Dumb and Dumber to’!


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur:  Peter Farrely en Bobby Farrelly

Acteurs: Jim Carrey, Jeff Daniels, Kathleen Turner, Laurie Holden, Rachel Melvin

 

EAN: 8715664113899

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 105 minuten

Schermformaat:16:9 - 1.85:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Extra’s: That’s Awesome! The Story of Dumb and Dumber To: I Like it a Lot;The Beginning, Gotcha!;The Cameos, We’re gunna need some wheels;The Cars, That’s Commitment!;The Cast, That’s Insane!;The Editorial, Bloopers;The Stunts, There’s no diamond in here

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar

 

‘Dumb and Dumber To’ is uitgebracht op dvd en blu-ray door DFW.