DVD recensie: Waste Land - Pieter Van Hees


‘Waste Land’ van regisseur Pieter Van Hees is na ‘Linkeroever’ en ‘Dirty Mind’ het derde deel van de triologie Anatomie van Liefde en Pijn.

 

Politierechercheur Leo Woeste (Jérémie Renier) woont samen met zijn vriendin Kathleen (Natali Broods) en haar zesjarig zoontje Jack. Wanneer Leo te horen krijgt dat zijn vriendin ongewenst zwager is, krijgt hij het emotioneel moeilijk.

 

Woeste bijt zich vast in zijn laatste zaak, de 19-jarige Congolees Lukengo Tshimangaen werd gevonden in het water, gewurgd en gedumpt in een vuilniszak. Samen zijn partner Johnny Rimbaud (Peter Van den Begin) start hij het onderzoek.

Hoe dieper hij in de wereld van uitbundige feestjes, drugs, illegale bokswedstrijden , bizarre voodoo rituelen en andere misdadige praktijken terecht komt, hoe verder hij van zijn vriendin verwijderd geraakt. Leo wordt zelfs verliefd op Aysha, de zus van het slachtoffer.


Woeste dreigt niet alleen zichzelf te verliezen, het lijkt erop dat zijn hele leven een puinhoop zal worden...

‘Waste Land’ is een uitstekende politiefilm, een duistere film over een agent die zijn greep op de werkelijkheid lijkt te verliezen. Een film met een uitstekende cast met o.a. Jérèmie Renier en Natalie Broods in de hoofdrollen.


In dit derde deel van de trilogie weet Pieter Van Hees een film te maken waarin een psychologische strijd gecombineerd wordt met een duister misdaadverhaal.

Technische gegevens DVD:


Regisseur: Pieter Van Hees

Cast: Jérémie Renier, Natali Broods, Peter Van den Begin, Peter Van Den Eede, Babetida Sadjo, Mourade Zeguendi


EAN: 5051083090377

Taal: Nederlands en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 94 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:Cinevox interviews Natali Broods, Peter Van den Begin, Peter Van den Eede, Pieter Van Hees - interview Jérémie Renier (Frans, geen ondertitels) - trailer

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar


‘Waste Land’ is uitgebracht op dvd door Twin Pics.