Leerlingen Broederschool Sint-Niklaas stellen hun boek 'Economysteries' voor in aanwezigheid van Mark Eyskens


Mark Eyskens en Mark Van Couwenberghe
Mark Eyskens en Mark Van Couwenberghe

Vrijdag 8 mei werd, in aanwezigheid van voormalig eerste minister Mark Eyskens, het boek 'Economysteries' voorgesteld in de Broederschool in Sint-Niklaas.

 

Leraar economie Mark Van Couwenberghe ging voor dit boek samen met 37 leerlingen uit de Broederschool Humaniora van Sint-Niklaas en met oud-premier Mark Eyskens op zoek naar antwoorden op vragen zoals “Kan een land failliet gaan?", "Waarom drukken we niet gewoon geld bij als het op is?" of "Kunnen we ooit terug naar de Belgische Frank?"

 

Het enthousiasme van de studenten gecombineerd met de wijsheid van een topeconoom, zorgt voor een uniek resultaat.

vlnr: Brent Vaerewijck, Yvan de Maesschalck, Mark Eyskens en Paulien Thyssen
vlnr: Brent Vaerewijck, Yvan de Maesschalck, Mark Eyskens en Paulien Thyssen

De leerlingen van de Broederschool ontdekten dat economie, geld en goud gehuld zijn in vele mysteries, en dat zij de antwoorden niet altijd vonden in handboeken.


Daarom gingen ze er zelf op zoek naar, de leerlingen gingen met hun vragen ten rade bij professor Eyskens en bundelden het resultaat van hun queeste in een boek. 

"Ik vind 'Economysteries' een aantrekkelijk boek over economie. Het bijzondere aan het boek zijn de vragen", vertelde Mark Eyskens, "Er zijn al verschillende boeken over economie verschenen, Ikzelf heb er ook al enkele geschreven, maar dit boek is enig in het Nederlandstalig taalgebied."

 

"Ik heb met de leerlingen gediscussieerd over thema's zoals de euro, Griekenland en onze economie. Het valt mij op dat de jeugd bezorgd is over de toekomst", aldus Mark Eyskens, peter van het boek.

 

'Economysteries' is een uniek en totaal ander handboek economie, voor scholieren, maar ook voor volwassenen die eens écht willlen begrijpen hoe de wereld van handel en geld werkt.


Een overzicht van alle auteurs die meewerkten aan het boek:

 

Irem Akmese, Dilara Alci, Bart Batens, Soumaya Ben Otman, Yannick Beylkens, Lukas Bogaerts, Merle Cap, Yentl De Belie, Siska De Beule, Heleen Dekoninck, Jana De Maeyer, Kasper De Wolf, Klaas Goedemé, Ward Goossens, Ruth Huyghe, Michelle Maenhout, Robin Maes, Charis Maras, Flore Mets, Siradj Oulad, Chama Oulichki, Hannes Perdaen, Jan Schepers, Anne-Marie Servotte, Dilan Tas, Eva Thoen, Paulien Thyssen, Daan T'Kindt, Brent Vaerewijck, Mark Van Couwenberghe, Gilles Van De Walle, Arne Van Heck, Hellen Van Praet, Arno Van Royen, Kenzo Verbeke, Sander Vermeiren, Vito Verstraeten, Nathalie Wargny

 

Economysteries - ISBN: 9789089315328 - Softcover - 256 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts


Fotospecial: Boekvoorstelling 'Economysteries' in Sint-Niklaas

                          Klik op een foto om te vergroten