MOOOV Filmfestival: THE FAREWELL PARTY in Siniscoop


De openingsfilm van het MOOOV Filmfestival was 'The Farewell Party', een uitstekende film uit Israël.

'The Farewell Party is een spitse, met melancholieke humor doordrongen film.


Het verhaal

De 75 jaar oude Yehezkel woont in een bejaardentehuis in Jeruzalem. Zijn terminaal zieke vriend Max wil niet langer leven.


Aangezien Yehezekel een gepensioneerde ingenieur en uitvinder is, bouwt hij een machine voor zelf-euthanasie, puur en alleen om zijn vriend te helpen. De geruchten over deze machine barsten los wanneer Max van zijn lijden is verlost.


Terwijl Yehezkel navigeert tussen aanvragen voor de machine en groeiende afhankelijkheid van zijn dementerende vrouw, beginnen grenzen te vervagen en worden de morele dilemma's onverdraaglijk.

Regie: Tal Granit , Sharon Maymon

Cast: Ze'ev Revah, Levana Finkelshtein

Genre: Dramatische komedie

Duur: 95 minuten


De mening van de kijker over deze film:

Marleen Rombaut uit Sint-Niklaas vond 'The Farewell Party' een emotionele film met veel humor en warmte.


"'The Farewell Party is een film die je doet nadenken over zo veel... Het is een prachtige film met als beste actrice Levana Finkelstein", vertelde Marleen.


"Ik kom graag naar Siniscoop en ik hou vooral van alternatieve films. 'The Farewell Party' krijgt van mij 10 op 10."


"Een heel goede film over waardig leven en sterven", zo omschrijft Lief De Jonghe uit Burcht de MOOOV film 'The Farewell Party'.


"Het is een film die iedereen zou moeten zien. 'The Farewell Party' maakt het onderwerp euthanasie bespreekbaar. Voor mij was Levana Finkelstein de beste actrice."


Lief geeft deze MOOOV film 9,5 op 10.


Lieve Koppen uit Zele vond 'The Farewell Party' een goede film.


"'The Farewell Party' is een sobere, aangrijpende en respectvolle film", aldus Lieve, "Een film die ons leert bepaalde situaties beter te begrijpen. Ik geef deze MOOOV film 7 op 10."


"Ik vond deze film zwaar, maar zeker de moeite waard", zei Dora Clarisse uit Sint-Niklaas.


"'The Farewell Party' is een beklijvende, liefdevolle en menselijke film. Ik heb voor deze film gekozen omdat 'The Farewell Party' over euthanasie gaat."


Dora geeft deze film 8 op 10.


Peter Dhollander uit Burcht vond 'The Farewell Party' een grappige én emotionele film.


"Ik heb voor 'The Farewell Party' gekozen omdat ik graag films zie van het MOOOV Filmfestival.. Het is een goede film, een goed verhaal met veel humor gebracht. 'The Farewell Party' maakt een thema als euthanasie bespreekbaar. Ik geef deze film 8 op 10."