DVD recensie: Alleluia - Fabrice de Welz


Via een datingsite ontmoet de alleenstaande moeder Gloria (Lola Dueñas) de gigolo Michel (Laurent Lucas), een oplichter die vrouwen verleidt om ze nadien geld af te troggelen.

 

Gloria is tot over haar oren verliefd op Michel, ze gaat met hem naar bed en wanneer zij ‘s anderendaags een aardige som geld geeft aan Michel, verdwijnt die met de noorderzon.

 

Maar de naïeve Gloria gelooft in de liefde en gaat hem opzoeken. Ze vindt uiteindelijk Michel in een bar, omringt door vrouwelijk schoon.

Toch gaat hij terug met haar mee, Gloria is zo verliefd dat ze zelfs haar dochter in de steek laat om met Michel een nieuw leven te beginnen.


Gloria doet zich voor als de zus van Michel en zo proberen ze samen vrouwen geld af te troggelen. Maar de jaloezie begint aan Gloria te vreten. Ze is werkelijk tot alles bereid om hun liefde te redden…

‘Alleluia’ is een film van de Belgische regisseur Fabrice de Welz. Hij baseerde zijn film op de waargebeurde feiten die in de Verenigde Staten van 1947 tot 1949 plaats vonden, beter bekend als de Honeymoon Killers.


Het is een thriller vol zwarte humor over de liefde die aanzet tot nadenken. De Welz kon voor deze film rekenen op een uitstekende cast met Lola Dueñas en Laurent Lucas in de hoofdrollen.


'Alleluia' werd geselecteerd voor de Quinzaine op het Filmfestival van Cannes en won onder meer de Gouden Méliès, de prijs voor de beste Europese fantastische film op het Filmfestival van Sitges.


Technische gegevens DVD:


Regisseur: Fabrice de Welz

Cast: Lola Dueñas, Laurent Lucas, Helena Noguerra


EAN: 5051083090292

Taal:  Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 92 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's (Frans, geen ondertitels): interview Helena Noguerra, "sur le tournage avec Cinergie" doc, verwijderde scenes met audiocomentaar van de producent, kortfilm "Quand on est amoureux, c'est merveilleux"

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar


‘Alleluia’ is uitgebracht op dvd door O’Brother.