DVD recensie: A Most Violent Year- J.C. Chandor


New York 1981. De stad kreunt onder de misdaad, geweld, corruptie en moorden. Abel Morales (Oscar Isaac) runt met zijn vrouw Anna (Jessica Chastain) een familiebedrijf in stookolie.


Abel wil zijn bedrijf, dat hij overgenomen heeft van Anna’s maffiose vader, uitbreiden  en wil een industrieterrein overkopen van zijn Joodse concurrenten.


Abel is een eerlijk man. Hij is een echte familieman en werkt hard. Maar wanneer hij het industrieterrein wil kopen krijgt hij en zijn werknemers te maken met een reeks overvallen, zijn vrachtwagens worden gestolen en krijgt de familie ‘s nachts bezoek van een indringer. Bovendien valt de politie binnen in zijn huis, zij verdenken hem van fraude en belastingontduiking.

Wie zit er achter deze intimidaties? Abel probeert uit zoeken wie en waarom zijn bedrijf en zijn familie bedreigd wordt. Hij gaat tot het uiterste om zijn zaak en zijn gezin te redden…


‘A Most Violent Year’ is een ijzersterke film. Het is een aangrijpend misdaaddrama van Oscargenomineerd regisseur J.C. Chandor met Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis, Drive) en Jessica Chastain (Interstellar, The Tree of Life) in de hoofdrol.

Een film die laat zien wat de impact is van misdaad op mensen. Het is voor J.C. Chandor na Margin Call (2011) en All is Lost (2013) zijn derde film.


‘A Most Violent Year’ is verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. Wat ons betreft, zeker de moeite waard is om aan te schaffen!


Technische gegevens DVD:

Regisseur: J.C. Chandor

Cast: Jessica Chastain, Alessandro Nivola, Albert Brooks, Oscar Isaac, David Oyelowo, Elyes Gabel


EAN: 5425019008987

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 125 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar


‘A Most Violent Year’ is uitgebracht op dvd en Blu-ray door Lumière.