DVD recensie: Lola Rennt - Tom Tykwer


‘Lola Rennt’ is een Duitse thriller uit 1998 van Tom Tykwer (Perfume, Winter Sleepers) met in de hoofdrollen Franka Potente (The Bourne Identity, Blow) en Moritz Bleibtreu (Das Experiment).


De film is op dvd uitgebracht in de reeks ‘Lumière Cinema Selection’, een reeks die bestaat uit de beste en meest gewaardeerde Lumière titels.


Het verhaal

Manni is een geldkoerier en moet 100.000 DM misdaadgeld naar zijn baas brengen. Maar hij vergeet per ongeluk de zak met het geld op de trein. Als hij het geld niet heeft, zal hij door de gangsterbende vermoord worden.

Manni belt in paniek Lola op. Zij moet aan 100.000 DM zien te geraken om hem te helpen, en dat binnen de twintig minuten.


Lola probeert kost wat kost haar vriend uit deze benepen situatie te redden..

 

De film toont dan drie mogelijke scenario’s over hoe Lola te werk gaat. Lola komt in de drie scenario's steeds dezelfde mensen tegen, maar ze reageert telkens anders, wat het vervolg van het verhaal uiteraard wijzigt.

‘Lola Rennt’ is de derde speelfilm van Tom Tykwer. Het is een echte cult-klassieker die perfect de tijdgeest weergeeft van het Berlijn na de Val van de Muur.


De regisseur laat met deze film zien hoe telkens een andere samenloop van omstandigheden de toekomst van iemands leven kan veranderen.

 

‘Lola Rennt’ is een knappe thriller over toeval en het lot en won maar liefst 26 filmprijzen.


Technische gegevens DVD:


Regisseur: Tom Tykwer

Cast: Joachim Król, Franka Potente, Nina Petrick, Joachim Król, Armin Rohde, Herbert Knaup


EAN: 5425019009205

Taal: Duits met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 81 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar


‘Lola Rennt’ is op dvd verschenen in de reeks Lumière Cinema Selection