Siniclubfilm van de week: WHIPLASH in Siniscoop


De sympathieke Andrew is een jonge drummer die maar één levensdoel voor ogen heeft: een onvergetelijk muzikant worden.


Wanneer hij zich op een avond weer de blaren op de vingers zit te drummer, stapt de beruchte muziekleraar Terence Fletcher plots zijn oefenstudio binnen. Tot zijn grote vreugde en verbijstering wordt Andrew door Terence uitgekozen om de leerlingenband van het conservatorium te vervoegen, maar het duurt niet lang vooraleer Andrew dreigt te breken onder de zenuwen, de stress en de onorthodoxe leermethodes van de muziekleraar. 

'Whiplash' is het indrukwekkend langspeelfilmdebuut van Damien Chazelle, de film is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm waarmee de regisseur eerder al in de prijzen viel op internationale filmfestivals.


De lange versie werd zowel in Cannes als op het Sundance Festival terecht bekroond en rijfde ook nog drie Oscars binnen (Mannelijke bijrol, Beste Geluidseffecten, Film Editing).

Regie: Damien Ghazelle

Genre: Drama

Duur: 105 minuten


'Whiplash', nog op zondag 31 mei om 11.00 uur en op dinsdag 2 juni om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

M. Cosaert uit Sinaai vond 'Whiplash' een geweldige film.


"Hert was een goede en spannende film met fantastische muziek", was zijn eerste reactie na afloop. Ik geef deze Siniclubfilm, die zeker een aanrader is,  9 op 10."


Riet Lacres uit Sint-Niklaas vond 'Whiplash' een harde film.


"Ik heb voor deze film gekozen omdat ik van muziek hou. En 'Whiplash' is een goede film, zeer goed expressief gespeeld."


"De beste acteur was voor mij Miles Teller. Ik geef 'Whiplash' 8 op 10", aldus Riet.


"Deze Siniclubfilm is geweldig", zei Geert Ryssen uit Belsele.


"Het is een muzikale film die zowel spannend als fascinerend is. Ook ik heb voor deze film gekozen omdat ik een muziekfreak ben."


"'Whiplash' is een aanrader, je wordt meegezogen in de passie. De beste acteurs waren voor mij Miles Teller en J.K. Simmons", vertelde Geert.


'Whiplash' krijgt van Geert 9 op 10.


Ook Lieve Audenaert uit Nieuwkerken vond 'Whiplash' een goede film.


"Een goede film, zeker voor muziekliefhebbers. Ik kan deze Siniclubfilm aanraden, vooral voor jazz liefhebbers en drummers. Ik geef de ze Siniclubfilm 7 op 10", aldus Lieve.


"Eindelijk nog eens een goede jazzfilm, na Mo' Better Blues", zei Luc Piessens uit Sinaai.


"'Whiplash' is een fantastische film die raakt. Een film die ik iedereen kan aanbevelen. De beste acteur was voor mij J.K. Simmons. Ik geef deze film 8 op 10."


Walter Verbraecken uit Beveren vond 'Whiplash' adembenemend.


"Een film over een ambitieuze muzikant die de top bereikt dankzij een veeleisende leraar. 'Whiplash' is een aanrader omwille van het verhaal en de muziek", vertelde Walter.


'Whiplash' krijgt van Walter een 9 op 10.