DVD recensie: You're not you - George C. Wolfe 


Concertpianiste Kate (Hilary Swank) heeft alles wat ze wil: een goede carrière, een luxueus huis, toffe vrienden en met Evan (Josh Duhamel) een knappe echtgenoot.


Tot ze op haar 35ste verjaardag een vreemde spierkramp gewaar wordt. Het zijn de eerste tekenen van ALS, een vernietigende en ongeneeslijke spierziekte.


Anderhalf jaar later combineert Evan zijn job met het zorgen voor Kate. Maar het stoort Kate dat haar man zijn hele leven in het teken staat van haar ziekte en gaat ze op zoek naar een thuishulp.

De voorheen zelfstandige Kate wil iemand in huis halen waarbij ze zich geen patiënte voelt. De chaotische en onervaren losbol Bec (Emmy Rossum) wordt aangenomen. Evan is niet opgezet met Bec, maar Kate ziet iets speciaals in haar.


Het leven van Bec verandert compleet wanneer ze haar job ernstig neemt, ze verandert van een onstuimige rebel naar een  zorgzame huishoudhulp met veel verantwoordelijksgevoel.


Kate en Bec kunnen goed met elkaar opschieten, maar de toestand van Kate gaat in een snel tempo achteruit,..

‘You’re not you’ is een aangrijpende film over de slopende en ongeneeslijke ziekte ALS, perfect gebracht zonder te sentimenteel te worden.


Hilary Swank speelt uitstekend de rol van Kate. Ze gebruikt haar gehele lichaam om te laten zien wat ALS met patiënten doet. ‘You’re not you’ is een film over de keiharde waarheid over deze ziekte, al bevat de film ook grappige momenten.


Vorig jaar werd er door de ‘Ice Bucket Challenge’ extra aandacht gevraagd voor de ziekte ALS , maar deze film is veel meer confronterend dan de actie. Zeker een aanrader!


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: George C. Wolfe

Cast: Julian McMahon, Emmy Rossum, Hilary Swank, Josh Duhamel, Stephanie Beatriz, Jason Ritter

 

EAN: 8715664114469

Taal:  Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 98 minuten

Schermformaat:16:9 - 1.78:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

 

‘You’re not you’ is uitgebracht op dvd door DFW.