DVD recensie: Intruders


Het verhaal van de serie ‘Intruders’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Marshall. De reeks werd geschreven door producent Glen Morgan (The X-Files, 21 Jump Street, The Others, Millennium, Final Destination 3) en de hoofdrollen worden vertolkt door James Frain (True Blood), John Simm (Life on Mars) en Tory Kittles (True Detective).


We schrijven 1990, in Barstow, Californië. Een tienermeisje, Donna (Katherine Evans), blaast haar verjaardagkaarsen uit, omringd door familie en familieleden. Later wordt ze in bed overvallen door twee mannen in donkere pakken. Een van hen ramt een geel, cirkelvormig voorwerp in haar mond, terwijl hij haar vertelt dat hij haar een belangrijk geheim wil teruggeven, zoals ze hem ‘jaren geleden heeft gevraagd’.

De volgende ochtend wordt Donna wakker op het gazon. Haar aanvallers hebben om een of andere reden een busticket naar Seattle achtergelaten, maar in de plaats van dat te gebruiken, schrijft Donna een brief waarin staat: ‘Omdat er in het begin dood was’ en ‘Ik ben Donna’. Daarna vult ze het bad en snijdt ze haar polsen door. De bestemmeling van haar brief: ene Gary Fischer.


Het heden, tijdens een hevige regenbui in Seattle. Een van de twee mannen die we eerder bij Donna zagen, blijkt door het leven te gaan als FBI Special Agent Shepherd (James Frain uit onder andere 24, Invasion, The Tudors, True Blood, The Cape, True Detective en Agent Carter)… maar om een of andere reden ziet hij er na al die jaren nog steeds even jong uit. Wanneer een onbekende vrouw de deur opendoet van een huis waar Shepherd aanklopt, bedreigt hij haar met een pistool. Hij eist om te vertellen waar haar man – akoestiekingenieur Bill Anderson (Sean Devine) – zich bevindt, maar wanneer ze niet antwoordt, vermoordt hij haar en haar zoon, waarop hij ook nog eens het huis in brand steekt.

Niet veel verder, in het idyllische stadje Birch Crossing, viert Jack Whelan (John Simm), een voormalige politieagent van de Los Angeles Police Department, de verjaardag van zijn vrouw, Amy (Mira Sorvino).  


Al snel blijkt echter dat Amy zich bizar begint te gedragen: ze danst alleen op muziek die ze vroeger nooit graag hoorde en tijdens een vrijpartij in de keuken zien we hoe haar ogen opeens volledig zwart worden.

Kort nadat ze de volgende dag op een zakentrip vertrekt, wordt Jack benaderd door Gary Fischer (Tory Kittles), die vroeger nog medekapitein was bij zijn oude voetbalclub. Gary brengt Jack naar het bos, waar hij hem smeekt om een dubbele moord te onderzoeken. Wanneer de voormalige politieagent twee dagen later een telefoontje krijgt van een taxichauffeur die Amy’s gsm heeft gevonden en Amy’s kalender leeg blijkt te zijn, wordt het duidelijk dat er iets niet in de haak is. Hij leent de auto van een vriend, rijdt naar Seattle om de gsm te recupereren en ontdekt dat er vreemde tekstberichtjes in staan naar een onbekend nummer. Wanneer hij naar haar werkadres belt, wordt er afgelegd, terwijl er op het vreemde nummer enkel jazz te horen is…

Het duurt niet lang voor Jack een vreemde sekte op het spoor komt die het geheim van onsterfelijkheid lijkt te kennen… maar hoe komt het dat de negenjarige Madison O’Donnell (Millie Brown) zich wel érg volwassen gedraagt voor haar leeftijd? Zou het kunnen dat haar geest is overgenomen door iemand veel ouder en kwaadaardiger? Het zijn maar een paar van de vragen die worden opgeworpen in de acht afleveringen van Intruder…


Dirk Vandereyken


Artistieke Fiche

James Frain: Richard Shepherd

Millie Bobby Brown: Madison O’Donnell

Tory Kittles: Gary Fischer

Mira Sorvino: Amy Whelan

John Simm: Jack Whelan

Sonya Salomaa: Allison O’Donnell

Technische fiche

Duur: 8 afleveringen van 45 minuten

Release: 28 april 2015

Distributie: Just Entertainment

Regie: Daniel Stamm, Eduardo Sánchez

Scenario: Glen Morgan, Michael Marshall Smith, Kristen Cloke, Darin Morgan

Productie: Kim Steer e.a.

Muziek: Bear McCreary

Cinematografie: Philip Linzey

Montage: Stein Myhrstad, James Coblentz, Allan Lee

Dvd-info

CAP: €24,95

Verpakking dvd: 2 dvd-digipack Pet-O-Card

Verpakking Blu-ray: 1 Blu-ray-digipack Pet-O-Card

Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Beeldformaat:16:9

Audio: Dolby Digital 5.1