Recensie: De Kiekeboes 142 - Tot op de bodem - Merho


In album 142 van De Kiekeboes ‘Tot op de bodem’ gaat Jens, het ex-liefje van Fanny, naar Mexico om er een reportage maken van een doorsneegezin dat er op reis is.


Hij belt Fanny op om de familie Kiekeboe uit te nodigen voor een reisje naar Mexico. De familie is in de wolken met dit gratis reisje, behalve Marcel...hij ziet het niet meteen zitten. Maar hij laat zich overhalen en gaat samen met Charlotte, Fanny en Konstantinopel  naar het land van de Maya’s.


In Mexico logeren ze in de haciënda, het geboortehuis van Frida Kihlo, een keiharde zakenvrouw met snor. Frida is de eigenares van de horecaketen die de reis sponsort.


Maar onze vrienden hebben de luchthaven nog maar net verlaten of ze worden beschoten door de bende van Sancho Poncho, de grootste drugsbende van de regio. En dit is nog maar het begin van een zeer gevaarlijk avontuur vol ontvoeringen, schietpartijen, achtervolgingen en ontdekt Konstantinopel dat Frida Kihlo banden heeft met het drugsmilieu...


‘Tot op de bodem’ is opnieuw een spannend avontuur van Merho. Deze keer heeft de auteur zijn inspiratie gehaald in Mexico. Zo is Frida Kihlo  een knipoog naar de surrealistische schilderes Frida Kahlo.


‘Tot op de bodem’  is een verhaal dat onze vrienden letterlijk tot de zeebodem brengt.


ISBN: 9789002251337 - Paperback - 48 blz. - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij