Recensie: Het Engelse Meisje - Daniel Silva


Bij uitgeverij Boekerij verscheen ‘Het Engelse meisje’, de nieuwste Gabriel Allon-thriller van Daniel Silva.


Het verhaal gaat over Madeline Hart, ze is 27, mooi , intelligent en werkt op het kantoor van de Britse regeringspartij. Het is eind augustus en Madeline geniet samen met haar vrienden en vriendinnen van een deugdzame vakantie in Piana, Corsica.

Na een afspraak met een vreemde man verdwijnt Madeline. Haar vrienden schakelen de politie in.


De agenten starten een zoektocht, maar van Madeline ontbreekt elk spoor. Alleen haar rode scooter wordt teruggevonden in een afgelegen ravijn. De verdwijning van Madeline brengt ook de reputatie en de carrière van de Britse premier in gevaar. Want Madeline heeft een geheime relatie met de Britse premier Jonathan Lancaster.


Wanneer de woordvoerder van de premier op de vooravond van de verkiezingen een losgeld brief ontvangt, bevindt de minister president zich in een moeilijk parket. De reputatie van de Britse premier is in gevaar want deze zaak kan zijn carrière vernietigen. De minister president vreest als hij de politie inschakelt, de zaak zal lekken naar de pers.


De regering besluit de Israëlische spion en kunstrestaurateur Gabriel Allon in te schakelen om Madeline op te sporen. Zijn missie brengt Gabriel Allon van de duistere onderwereld van Marseille naar een afgelegen vallei in de Provence en van het statige Londen naar een bloedstollende climax in Moskou, waar extreem geweld en kil verraad de boventoon voeren.


Gabriel doet zijn uiterste best om Madeline veilig en wel thuis te brengen. Maar er is nog een lange lijst van mensen de Gabriel dood willen hebben…


Daniel Silva geldt als één van de grootste Amerikaanse spionageschrijvers aller tijden. Hij wordt wel de beste auteur over internationale intriges van zijn generatie genoemd. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de United States Holocaust Memorial Council.


Eerder verschenen van zijn hand bij Boekerij de Gabriel Allon-thrillers ‘Portret van een spion’ en ‘Gevallen Engel’. ‘Het Engelse Meisje’ is nog spannender dan zijn twee voorgaande thrillers. Met deze pageturner heeft Daniel Silva zichzelf overtroffen.


Silva is een meester in het schrijven van spionageverhalen. Deze lijvige thriller van 384 pagina’s verveelt op geen elk moment. In ‘Het Engelse meisje’ word je vanaf de eerste pagina meegesleept in een verhaal waarin de dingen nooit zijn zoals ze lijken. Het verhaal wordt razendsnel opgebouwd en ontpopt zich tot een verrassend einde.


Een goede verhaallijn met geloofwaardige personages en de levendige beschrijvingen van de plaatsen die Allon bezoekt maakt van ‘Het Engelse Meisje’ een van de beste spionageverhalen ooit. Het boek is in Amerika verschenen onder de titel ‘The English Girl en is naar het Nederlands vertaald door Carla Hazewindus en Anne Jongeling.


‘Het Engelse Meisje’ is een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast van een echte thrillerliefhebber!


ISBN: 9789022567760 - Paperback - 384 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Boekerij