DVD recensie: Little Murders - Seizoen 5


Het vijfde seizoen van ‘Little Murders’, de serie met de bewerking van de beste verhalen van Agatha Christie, is op dvd verschenen. Met ‘Cards o the Table’, ‘Halloween Party’ en Crime does not pay’ bevat deze vijfde reek drie afleveringen van elk 90 minuten.


‘Little Murders’ (Les Petits Meurtres d'Agatha Christie) ging van start in 2009 en is dit jaar aan haar zesde seizoen toe. De serie is een echte hit in Frankrijk, drie jaar voor de productie startte werd de huidige reeks voorafgegaan door de miniserie Petits meurtres en famille, die maar liefst 7,3 miljoen kijkers naar France 2 lokte.


Tot 2012 waren de hoofdpersonages in ‘Little Murders’ commissaris Jean Larosière (Antoine Duléry) en zijn homoseksuele rechterhand Émile Lampion (Marius Colucci). Die waren gebaseerd op respectievelijk Hercule Poirot en kapitein Hastings uit de oorspronkelijke verhalen van Agatha Christie.


Nadat Duléry en Lampion de serie verlieten, werd er beslist om een sprong te maken van de jaren dertig naar de jaren vijftig, wat de makers in staat stelde om visueel nog interessanter voor de dag te komen en de sfeer die zo eigen is aan die periode over te hevelen naar tv.


In plaats van een duo, staat nu een trio centraal: journaliste Alice Avril (Blandine Bellavoir), commissaris Swan Laurence (Samuel Labarthe) en diens secretaresse, Marlène (Élodie Frenck). Samen zorgen ze voor fantastische bewerkingen van de beste verhalen die Agatha Christie ooit heeft geschreven. De speurders worden ook in dit vijfde seizoen  geconfronteerd met een aantal mysterieuze zaken, die ze proberen tot een goed einde te brengen.

‘Little Murders’ is een fantastische serie, goed in beeld gebracht en de nieuwe cast moet zeker niet onderdoen voor hun voorgangers.


Dat de huidige bezetting kan op veel succes rekenen is een feit. Zo wonnen ze in 2013 de Pyrénées d’Or in de categorie ‘Beste Serie’ op het het Festival du film de télévision de Luchon én de prijs voor ‘Beste Jonge Vrouwelijke Nieuwkomer’ op het Festival de la fiction TV de La Rochelle won.

 

Artistieke Fiche

Blandine Bellavoir: Alice Avril

Samuel Labarthe: Swan Laurence

Elodie Frenck: Marlène

Dominique Thomas: Tricard

François Godart: Robert Jourdeuil

 

Technische fiche

Regie: Eric Woreth, Marc Angelo

Scenario: Thierry Debroux, Jean-Luc Gaget, Sylvie Simon, gebaseerd op verhalen van Agatha Christie

Productie: Denis Carot, Sophie Révil

Muziek: Stéphanie Moucha

Cinematografie: Bertrand Mouly

Montage: Loïc Jaspard

 

Dvd info

Release: 19 mei 2015

Distributie: Just Entertainment

CAP: €14,99

Verpakking: 2-dvd stackpack + slipcase

 

Speelduur: 270 minuten (3 x 90 minuten)

Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1