Siniclubfilm van de week: PHOENIX in Siniscoop 


Nelly Lenz keert na de oorlog lichamelijk zwaar beschadigd terug naar haar huis in het verwoeste Berlijn in 1945. Haar misvormde gezicht krijgt ze terug met een gezichtsreconstructie maar liever heeft ze haar leven terug van voor de oorlog met haar man Johnny.

 

Ondanks het vermoeden dat Johnny haar heeft verraden en naar een concentratiekamp heeft gestuurd, gaat ze naar hem op zoek. Johnny die ervan overtuigd is dat Nelly niet meer leeft, herkent haar niet bij hun ontmoeting.

Haar gelijkenis met zijn doodgewaande vrouw is niet verontrustend voor Johnny. Hij stelt voor dat Nelly de rol aanneemt van zijn vrouw.


Hiermee kan hij de erfenis veilig stellen van haar in de Holocaust vermoorde familie. Nelly stemt in met het plan en wordt haar eigen dubbelgangster. Om haar leven terug te krijgen moet zij erachter komen of Johnny haar verraden heeft en ooit heeft liefgehad....

Regie: Christian Petzold

Genre: Drama

Duur: 98 minuten


'Phoenix', nog op zondag 24 mei om 11.00 uur en dinsdag 26 mei om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Lieve Audenaert uit Nieuwkerken vond de Siniclubfilm een prachtige film.

 

"Phoenix' is een beklijvende film", was haar eerste reactie na afloop.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat het Siniclub aanbod steeds zeer goed is. De beste acteurs vond ik Ronald Zehrfeld en Nina Kunzendorf."


Lieve geeft 'Phoenix' 9 op 10.


Myriam De Beleyr uit Belsele vond  'Phoenix' een raadselachtige en soms trage film.


"Het was een donkere, rare film over de nasleep van de oorlog. De beste actrice was voor mij Nina Kunzendorf. Ik geef deze Siniclubfilm 7 op 10", aldus Myriam.


Marcella uit Dendermonde vond  'Phoenix' dan weer een zeer interessante film.


"De film was zeer goed, het gaf ons weer een ander beeld van de oorlog en vooral de periode nadien. Ik kan deze film zeker aanraden aan zij die van 'de betere film' houden."


Marcella geeft  'Phoenix' 9 op 10.