DVD recensie: Happy Valley


‘Happy Valley’, een van de best besproken BBC-series ooit, is nu verkrijgbaar op dvd. Deze topreeks haalde alleen maar positieve commentaren en kreeg maar liefst 100 procent op Rottentomatoes.com.


‘Happy Valley’ won awards op het Biarritz International Festival of Audiovisual Programming en ook met de UK Crime Thriller Awards won de reeks prijzen met beste bijrol en beste tv-drama.  Na het grote succes van seizoen 1 komt er zeker een vervolg. De eerste jaargang werd uitgebracht door Just Entertainment.

Het verhaal

‘Ik ben trouwens Catherine. Ik ben 47, ik ben gescheiden, ik leef samen met mijn zus, die een herstellende heroïneverslaafde is. Ik heb twee volwassen kinderen, een dood en een waar ik niet meer spreek, en een kleinzoon.’ Het is de manier waarop politiesergeant Catherine Cawood (Sarah Lancashire) zichzelf introduceert aan een dronken jongeman die ermee dreigt zichzelf in brand te steken. Catherine werkt in Happy Valley, een klein dorpje vlakbij West Yorkshire dat – ironisch genoeg – bekend staat omwille van het grote aantal drugsverslaafden dat er woont.

In een nabijgelegen kantoor smeekt accountant Kevin Weatherill (Steve Pemberton) zijn baas, Nevison Gallagher (George Costigan), om een loonsverhoging.


Hij heeft het geld nodig om zijn schrandere oudste dochter, Melissa, school te kunnen laten lopen in het chique St. Bartholomeus. Ondanks het feit dat Nevison de beste vriend was van Kevins overleden vader, wimpelt hij het verzoek zonder er veel over na te denken af.

Ondertussen komt Catherine te weten dat haar ex-man, journalist Richard (Derek Riddell), binnenkort zonder werk komt te zitten en langzaam wanhopig begint te worden.


Het kan echter allemaal nog erger: haar kleinzoon worstelt met gedragsproblemen op school en tot overmaat van ramp weet Catherines zus, Clare (Siobhan Finneran), te vertellen dat Tommy Lee Royce (James Norton), de man die ze verantwoordelijk acht voor de brutale verkrachting die de zelfmoord van haar dochter heeft ingeluid, weer op vrije voeten is. Catherine begint langzaam geobsedeerd te geraken door Royce, maar beseft niet dat die laatste betrokken is geraakt bij een impulsief plan van Kevin, die van plan is om de tienerdochter van zijn baas samen met Royce en bullebak Ashley Cowgill te ontvoeren om losgeld te kunnen eisen…


Artistieke Fiche

 

Sarah Lancashire: Catherine Cawood

George Costigan: Nevison Gallagher

James Norton: Tommy Lee Royce

Charlie Murphy: Ann Gallagher

Siobhan Finneran: Clare Cartwright

Shane Zaza: Shafiq Shah

Joe Armstrong: Ashley Cowgill

 

Technische fiche

 

Duur: 6 afleveringen van 50 minuten

Release: 28 april 2015

Distributie: Just Entertainment

 

Regie: Euros Lyn, Tim Fywell, Sally Wainwright

Scenario: Sally Wainwright

Productie: Karen Lewis

Muziek: Ben Foster

Cinematografie: Ivan Strasburg

Montage: Jamie Pearson, Emma Oxley, Richard Cox

 

Dvd info

 

Release: 28 April 2015

CAP: €24,95

Verpakking: 2 dvd-stackpack + slipcase

 

Speelduur: 300 minuten (6 x 50 minuten)

Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1