Recensie: Orange Is The New Black - Seizoen 2


‘Orange Is The New Black’ is een Amerikaanse televisieserie van schrijver Jenji Kohan. De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is The New Black door Piper Kerman.


Na het eerste seizoen (http://boekenkast.jimdo.com/dvd-recensie-orange-is-the-new-black-seizoen-1/) is nu het complete tweede seizoen uitgebracht op dvd en blu-ray.


In het eerste seizoen maakten we kennis met Piper Chapman (Taylor Schilling), die voor 15 maanden de gevangenis in moet. Piper is veroordeeld wegens het vervoeren van drugsgeld, feiten die ze pleegde samen met haar ex-vriendin Alex Vause (Laura Prepon).

In de gevangenis vindt Chapman onverhoopt strijd en kameraadschap binnen haar groep medegevangenen.


Op het einde van het eerste seizoen vocht Piper voor haar eigen leven en verloor de controle over zichzelf. Ze raakte slaags met Pennsatucky, die levenloos op de grond bleef liggen…


In het tweede seizoen is Chapman veranderd. Ze is niet meer bang voor alles en iedereen, ze ontwijkt niet langer conflicten en dwingt respect af bij de andere vrouwen. Kortom, Chapman is een harde vrouw geworden.

Ook in deze reeks maken we kennis met het leven van de vrouwen in de gevangenis, afgewisseld met flashbacks van hun leven voor ze in de vrouwengevangenis terecht kwamen.


Een opmerkelijke nieuwe gevangene is Vee (Lorraine Toussaint), ze is voor de anderen dé schrik van de gevangenis. Ze is keihard en meedogenloos, wat voor de nodige conflicten zorgt…

Het tweede seizoen van ‘Orange Is the New Black’ is opnieuw een topper. In deze reeks staat Piper Chapman minder in de spotlights, het zijn meer de medegevangenen die de hoofdrollen spelen.


In elke aflevering staat een ander personage centraal, met absolute topper de nieuwkomer Vee.  De reeks laat opnieuw zien hoe het leven binnen de muren van een gevangenis is: keihard, vol haat, verraad en geweld.


‘Orange Is the New Black’ heeft vele fans die zeker uitkijken naar het tweede seizoen. De tweede reeks werd genomineerd voor twaalf Emmy’s en vier Golden Globes. Seizoen twee was opnieuw een echte hit op Netfix en is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Laat seizoen 3 maar snel komen!

Technische gegevens DVD:

 

Auteur: Jenji Kohan

Acteurs: Jason Biggs, Natasha Lyonne, Danielle Brooks, Michael Harney, Uzo Aduba, Taylor Schilling, Samira Wiley, Kate Mulgrew

 


EAN: 8713045242329

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 730 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar


‘Orange is the New Black - seizoen 2’ is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.