Recensie: Portret van een Spion - Daniel Silva


Kunstrestaurateur en spion Gabriel Allon verblijft samen met zijn vrouw Chiara in Londen. De twee genieten er van een romantisch weekendje. Maar de rust is van korte duur voor Allon wanneer er eerst op de Avenue des Champs-Elysées in Parijs en later in het attractiepark Tivoli in Kopenhagen een bom ontploft.

 

Wanneer Gabriel met zijn vrouw Chiara in Covent Garden, Londen wandelen, merkt Gabriel een persoon op. Hoewel het niet warm is, transpireert de man enorm. Allon vermoedt dat de man explosieven om zijn middel draagt. Gabriel achtervolgt de man en op het moment dat hij de man wou overmeesteren wordt Allon door twee mannen op de vloer geduwd. Tezelfdertijd hoort Gabriel Allon een verschrikkelijke knal. Overal bloed en lichaamsdelen. Na Parijs en Kopenhagen is er nu een bom ontploft in Covent Garden.

 

Spion Gabriel Allon gaat op zoek wie er achter deze aanslagen zit…

 

‘Portret van een Spion’ is een fantastische thriller van de Amerikaanse auteur Daniel Silva. Het lijvige boek, 351 bladzijden, verveelt op geen enkel moment. Een verhaal vol spanning en onverwachte wendingen.

De oorspronkelijke titel is 'Portret Of A Spy' en werd naar het Nederlands vertaald door Anne Jongeling.

 

Na ‘Het Engelse Meisje’ is er met ‘Portret van een Sion’ opnieuw een topboek van de Amerikaanse auteur verschenen bij uitgeverij Boekerij.

 

Daniel Silva is een van de grootste Amerikaans spionageschrijvers aller tijden en wordt de beste auteur over international intriges van zijn generatie genoemd. Meeslepend, gepassioneerd, onvergetelijk, birljant: met die woorden is het werk van deze bekroonde #1 New York Times bestsellerauteur omschreven.

 

Hij is getrouwd met NBC News- en Today-correspondent Jamie Gangel en zij wonen in Washington D.C. met hun twee kinderen. In 2009 werd Silva benoemd tot lid van de United States Holocaust Memorial Council.