Filmtip: Oorlogsgeheimen in Siniscoop in Sint-Niklaas


'Oorlogsgeheimen' van regisseur Dennis Bots is een Nederlands drama over de vriendschap tussen twee jongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de proef wordt gesteld.

 

1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB.

 

Dan komt Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen.

Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar ook z'n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden...

Regie: Dennis Bots

Cast: Loek Peters, Maas Bronkhuyzen, Pippa Allen, Stefan de Walle, Eva Duijvestein, Sean Talo, Joes Brauers

Genre: Drama, Familiefilm, Oorlogsfilm

Duur: 95 minuten

 

'Oorlogsgeheimen', elke dag te zien in Siniscoop.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Maaike Merckx uit Stekene vond de film 'Oorlogsgeheimen' een zeer mooie film.

 

"'Oorlogsgeheimen' is een goede en vooral ontroerende film over vriendschap", was haar reactie na afloop.

 

"Het beste moment van de film was voor mij wanneer de familie probeerde te vluchten naar België. 'Oorlogsgeheimen' is zeker en vast een aanrader. Gewoonweg omdat de film super mooi is."

 

Maaike, die vaak naar Siniscoop komt, geeft deze film de maximumscore van 10 op 10!


Guy De Buysscher uit Berlare vond 'Oorlogsgeheimen' een goede film.

 

"Een mooie film over vriendschap, vertrouwen en liefde", aldus Guy.

 

"Ik heb uit het aanbod van Siniscoop deze film gekozen omdat dit genre van film mij erg interesseert. 'Oorlogsgeheimen' is een zeker een aanrader. Ik geef deze film 7 op 10."

 

Guy komt bijna wekelijk naar Siniscoop. "Ik hou vooral van actiefilms, thrillers, Nederlandstalige films en oorlogfilms", vertelde Guy uit Berlare.


Rani uit Klein-Sinaai vond 'Oorlogsgeheimen' een absolute aanrader.

 

"De oorlog wordt dankzij deze film op een andere manier gebracht. 'Oorlogsgeheimen' is een ontroerende, romantische en spannende film."

 

"Ik kan iedereen deze film aanraden. Het is een film die de gevoelige snaar raakt. 'Oorlogsgeheimen' krijgt van mij 9 op 10."

 

Ook Rani komt regelmatig naar Siniscoop. Ze houdt voorla van komedies en thrillers.