DVD Recensie: The Legend of Hercules - Renny Harlin


1200 voor Christus. Koning Amphitryon heerst op een gewelddadige wijze over Argos, Zuid Griekenland. Zijn vrouw koningin Alcmene wil dat er vrede komt tussen de volkeren en smeekt aan godin Hera om vrede. Die zorgt ervoor dat er een verlosser komt.

 

Alcmene bevalt van een tweede zoon, die niet van haar man Amphitryon, maar een geschenk van de oppergod Zeus is. Hij wordt Alcides genoemd, maar in feite kreeg hij van Hera de naam Hercules.

 

Hercules heeft het in zijn jeugd niet gemakkelijk met zijn stiefvader en broer Iphicles. Deze laatste wil zelfs trouwen met prinses Hebe, de grote liefde van Hercules.

Omdat Hercules zijn ongenoegen uit over het huwelijk tussen Hebe en zijn broer, wordt hij naar Egypte gestuurd. In Heliopolis is een opstand gaande en de jongeman moet daar gaan vechten. Hij belandt samen met zijn vriend Sotiris in een hinderlaag. Daar moet hij deelnemen aan gevechten en kunnen ze overleven.

 

Zowel prinses Hebe als  Amphitryon en Iphicles vermoeden dat Hercules dood is. Maar de sterke krachtpatser weet te overleven en zal harder strijden dan ooit tevoren om zijn geliefde terug te zien...

‘The Legend of Hercules’ is een actiefilm met spectaculaire beelden met Kellan Lutz in de rol van Hercules. Het is voor regisseur Renny Harlin zijn eerste film opgenomen in 3D. Een film waarin Lutz zijn indrukwekkende spieren toont in de vele actiescènes.

 

‘The Legend of Hercules’ is naast een actiefilm ook een film met een mooi liefdesverhaal. Hercules laat zien dat hij niet alleen een moordmachine is maar ook een gevoelig hartje heeft.

 

‘The Legend of Hercules’  is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op DVD en 3D Blu-ray.

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Renny Harlin

Acteurs: Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins, Roxanne McKee, Liam McIntyre, Liam Garrigan 

EAN: 8713045242176

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 95 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar