DVD Recensie: Metro Manila - Sean Ellis


De Fillipijnse rijstboer Oscar Ramirez woont en werkt op het platteland. Hij verdient zo weinig geld dat hij amper zijn vrouw en twee kinderen kan onderhouden. Het gezin besluit om naar de hoofdstad Manilla te verhuizen. Oscar hoopt daar een job te vinden en zo zijn vrouw Mai en zijn twee dochters een betere toekomst te kunnen schenken.


Bij hun aankomst in de miljoenenstad wordt al snel het weinige geld dat Oscar bezit door oplichters afgenomen. Totaal berooid en zonder werk komt het gezin in de sloppenwijken terecht waar ze een leegstaande krot kunnen betrekken.

Het leven lacht Oscar opnieuw toe wanneer hij wordt aangeworven als beveiliger bij een waardetransportfirma. Een zeer gevaarlijk werk want geldtransportwagens worden regelmatig overvallen in Manilla. Maar Oscar kan elke cent gebruiken en is enorm gelukkig wanneer hij aan de slag mag gaan als beveiliger bij de firma.

 

Hij kan het goed vinden met zijn collega Ong. Die zorgt goed voor hem en zijn gezin. Maar gaandeweg leert Oscar Ong beter kennen. Ong is zelf corrupt en sleurt de brave en eerlijke Oscar mee in het avontuur…

‘Metro Manila’ is een aangrijpende film van regisseur Sean Ellis. Het toont ons het leven zoals het is voor de arme boeren op het platteland op de Filipijnen. Het is een schrijnend verhaal dat je doet nadenken. Een beklemmende film met in de hoofdrol een fantastische Jake Macapagal als Oscar Ramirez.

 

De film won de Sundance publieksprijs 2013 en kon overal op positieve recensies rekenen. ‘Metro Manila’ is een film die je zeker moet gezien hebben!


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Sean Ellis

Acteurs: Ana Abad-Santos, Moises Magisa, Miles Canapi, Jake Macapagal, Althea Vega, John Arcilla

EAN: 8716777948484

Taal:  Filipino en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 110 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic (1.85)

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘Metro Manila’ is uitgebracht door A-Film en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.