Recensie: De Kat 1 - De negen levens van De Kat - Philippe Geluck


Bij Blloan, het eigenzinnige striplabel van Ballon Media, is er met ‘De negen levens van De Kat’ het eerste deel van de stripreeks van Philippe Geluck verschenen.

 

Philippe Geluck is sinds 1983 de geestelijke vader van De Kat. Met 10 miljoen verkochte albums in het Frans is De Kat (Le Chat) een van de populairste stripfiguren uit de stripwereld. Nadat er in het verleden een reeks albums in het Nederlands zijn verschenen, krijgt De Kat bij Blloan een nieuwe start met nieuwe grappen en een nieuwe look.

 

Het eerste album bevat meer dan 100 grappen: originele, absurde en ongelofelijk grappige cartoons over het doen en laten van een kat. Philippe Geluck weet telkens opnieuw de glimlach te toveren op het gelaat van de lezer bij het lezen van zijn gags. Want de grappen van De Kat zijn écht grappig. Doldwaze situaties, levensbeschouwingen of originele oneliners, De Kat schudt ze zo uit haar mouw.

 

‘De negen levens van De Kat’, met voorwoord van Kamagurka, die zijn bewondering voor Philippe Geluck niet onder stoelen of banken steekt.


ISBN: 9789462101784 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 7,50 - Uitgeverij: Blloan