Recensie: Suske en Wiske 326: De Zwarte Tulp - Willy Vandersteen


Krimson wil met een aanslag onze vrienden voorgoed uitschakelen. De aanslag mislukt en professor Barabas komt met de Gyronef ter hulp. Het is voor de professor een unieke kans op zijn nieuwe genetische manipulator op Krimson te testen.

 

Suske kan met een geweer een pijltje in de arm van de wrede Krimson schieten. In het pijltje zit een chemische stof op basis van het sap van een witte tulp. De stof verandert het karakter van degene die het krijgt toegediend. Krimson verandert dus van een slechterik naar een mens die geen vlieg kwaad zou doen.

 

En de aartsvijand van onze vrienden is veranderd. Hij komt vergiffenis vragen voor zijn zonden en gaat kapot aan schuldgevoelens. Krimson is echt een goed mens geworden. Lambik wil niets weten van vergiffenis, Krimson heeft met zijn jet zijn huis verwoest en Lambik kan het hem niet vergeven.

 

Maar Krimson verzwakt zienderogen omdat de dosis veel te hoog was en raakt zelfs in coma. Als de professor niets doet zal Krimson sterven. Het enige wat hem nog kan redden is het sap van de zwarte tulp. Die is zo zeldzaam dat er slechts één exemplaar van bekend is: in het Haarlem van 1637…

 

Tijd voor Suske, Wiske, Jerom en Lambik om met de teletijdmachine naar de gouden eeuw te reizen om zo het leven van hun eeuwige vijand te redden…

 

Album nummer 326 ‘De Zwarte Tulp’ van Suske en Wiske is een stripalbum vol spanning en avontuur met de aartsvijand Krimson in een hoofdrol. Een goed opgebouwd verhaal met een stukje geschiedenis in verweven.  De aanslag die Krimson op onze helden wou plegen in het begin van het verhaal, komt regelrecht uit een actiefilm.


ISBN: 9789002251092 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij