DVD Recensie: Agent Hamilton - In the interest of the nation


Bij Lumière is er naast de fantastische reeks Lumière Crime Series met de beste Scandinavische misdaadseries nu ook een nieuw DVD label verschenen: Lumière Crime Films.

 

Lumière Crime Films bevat de beste thrillers uit Scandinavië. Reeds eerder uitgebrachte crime titels werden in een nieuw jasje gestoken, nieuwe titels zullen meteen onder dit label gelanceerd worden.

 

Deze eerder uitgebrachte films vindt u terug onder het Lumière Crime Film label:

 

MILLENNIUM 1 - Mannen die vrouwen haten,

MILLENNIUM 2 - De vrouw die met vuur speelde,

MILLENNIUM 3 - Gerechtigheid,

WHAT NO ONE KNOWS,

ANNIKA BENGTZON - Paradijs,

ANNIKA BENGTZON - Springstof,

MAN ON THE ROOF,

DE TERUGKEER VAN DE DANSLERAAR,

SUNSTORM,

MURK,

NIGHTWATCH,

DE ZOMER VAN KIM NOVAK

 

Daarnaast zijn er twee gloednieuwe titels uitgebracht:

 

Agent Hamilton - In the interest of the nation

Agent Hamilton - But not if it concerns your daughter

met Mikael Persbrandt als Carl Hamilton, de Zweedse James Bond.

Agent Hamilton - In the interest of the nation

 

Inlichtingenofficier Carl Hamilton werkt voor de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst van Stockholm aan een geheime missie. In Oezbekistan werkt hij undercover mee aan een smokkeloperatie.

 

Maar dan schakelt een onbekende groep Europa’s meest gezochte wapensmokkelaars uit en gaat er van door met de 200 Sky Shadow-granaten. Het was de opdracht van Carl Hamilton om de GPS-granaten van Zweedse makelij te volgen en er voor zorgen dat ze niet in verkeerde handen vielen. Toch zijn ze verdwenen en niemand heeft een idee waar ze zijn.

 

Bij zijn aankomst terug in Zweden wordt Hamilton op het matje geroepen door zijn nieuwe baas. Die is niet tevreden met het geleverde werk van de inlichtingenofficier. Hamilton had de opdracht om het in kaart brengen van de wapenhandelnetwerken en heeft gefaald volgens zijn baas.

 

Ondertussen wordt de Zweedse ingenieur Martin Lagerbäck gekidnapt in Somalië. Lagerbäck werkt bij Nordfors Industries, een bedrijf gespecialiseerd in door GPS en laser geleide wapens.

Hamilton wordt mee naar het Afrikaanse land gestuurd om Lagerbäck te bevrijden. Daar ontdekt hij dat het Westerse agentschap Sectragon een terroristische aanslag op Zweden voorbereidt.

 

Carl staat voor een zware, bijna onmogelijke opdracht…

‘In the interest of the nation’  is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Zweedse auteur Jan Guillou. Een verhaal vol actie, spanning en avontuur waarvoor elke liefhebber van een dosis bloedstollende spanning op het puntje van de stoel gaat zitten.

 

Agent Hamilton is voor velen nog niet bekend, maar daar zal dankzij deze twee thrillers snel verandering in komen. Ontdek Mikael Persbrandt als de koele, Zweedse Special agent Carl Hamilton!

 

‘Agent Hamilton - In the interest of the nation’  is uitgebracht door Lumière Crime Films en is verkrijgbaar op DVD.

Technische gegevens DVD:

 

 

Regisseur: Kathrine Windfeld

Acteurs:Aleksandr Nosik, Mikael Persbrandt, Pernilla August, Jason Flemyng, Seba Mubarak, Lennart Hjulström

 

 

EAN: 5425019006181

Taal: Zweeds en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 109 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar