Recensie: Stille Nacht - Sandrine Jolie


Bij uitgeverij Marmer verscheen 'Stille Nacht' van auteur Sandrine Jolie. 'Stille Nacht' is het derde deel van de G-serie met undercoveragent Sanne Romeijn in de hoofdrol.

 

Wie de vorige boeken gelezen heeft weet dat Sanne Romeijn al een paar undercover opdrachten tot een goed einde heeft gebracht. In haar debuut 'Soixante Neuf' ging ze aan de slag in een seksclub om de Kamasutra-killer te ontmaskeren. In het tweede boek 'Undercover' ging ze bij een uitbater van sekslijnen aan de slag en kwam zo een Internationale zwendel op het spoor.In 'Stille Nacht' is Sanne nog steeds werkzaam als undercoveragente bij de dienst Specialistische Recherche Toepassingen. Samen met haar baas Rudi woont ze een symposium voor Internationale vrouwenhandel in Brussel bij. Bij haar aankomst terug in Nederland staat er voor haar een nieuwe opdracht te wachten.

 

Recent zijn er drie vrouwen vermoord. Van de dader ontbreekt er elk spoor, de politie staat voor een raadsel.

 

Het enige wat de vrouwen gemeen hebben is dat ze ingeschreven zijn bij de datingsite Dare2Date en ze zijn allen vermoord op weg naar een afspraakje. De moordenaar ging steeds nauwkeurig te werk, want bij zijn slachtoffer zijn nauwelijks sporen gevonden. Maar er is wel één belangrijke overeenkomst. De moorden zijn allemaal gebeurd op speciale data : 1 januari, 2 februari, 3 maart en 4 april.

 

Het is duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is. De dader zou opnieuw kunnen toeslaan op 5 mei. Deze datum nadert en de

enige oplossing om de dader op te sporen is infiltreren in het bedrijf Dare2Date, een van de grootste en meest bekende datingwebsites van de Benelux met meer dan 1 miljoen leden.

 

Voor deze undercoveroperatie is Sanne Romeijn de perfecte persoon. Sanne moet de moordenaar vinden vooraleer hij opnieuw toeslaat en ze gaat als Anna Geertsen aan de slag bij de dienst profielen. Sanne staat voor een moeilijke opdracht. Waar moeten ze de dader zoeken? Is het iemand die wraak wil nemen op het bedrijf? Een onbeantwoorde liefde of iemand met een gebroken hart?

 

De chatboxen en berichten screenen van 1 miljoen profielen binnen het bedrijf is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Of moet de dader gezocht worden tussen de 100 medewerkers binnen het bedrijf? Er komt een doorbraak wanneer blijkt dat de dader onder verschillende namen opereert.

 

Om de dader te kunnen ontmaskeren moet Sanne gaan daten. Ze schrijft zichzelf in op de datingsite en maakt afspraakjes met mannen die op een of andere manier aan de zaak kunnen gelinkt worden. Op 5 mei heeft ze een date met de mogelijke daders. De dag nadien blijkt dat de dader toch heeft toegeslagen. Nu zal hij zijn slag opnieuw slaan op 6 juni. Voor Sanne en haar team zijn het spannende dagen. Er zijn al teveel slachtoffers gevallen en ze moeten de dader in de val lokken. Dit is voor Sanne niet zonder gevaar..

 

Sandrine Jolie is een alias van Linda van Rijn. Ze trakteert haar lezers met een spannend verhaal dat zich afspeelt in België en Nederland. 'Stille Nacht' is een mix van een thriller en een misdaadverhaal met een vleugje erotiek. Voor wie op zoek is naar ontspannende leeslectuur is dit boek een echte aanrader.


ISBN: 9789460681691 - Paperback - 220 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Marmer