DVD Recensie: Mammon - Seizoen 1


Peter Verås is journalist bij Aftenavisen, de belangrijkste krant van Noorwegen. Hij heeft via een anonieme bron een bewijs ontvangen dat er financiële fraude is gepleegd bij Hydro, een multinational. Het blijkt dat zowel de politieke en bancaire elite van Noorwegen bij de zaak betrokken lijken te zijn. Alles wijst in de richting van Daniel, de broer van Peter, die financieel directeur bij Hydro is.


Daniel ontkent de aantijgingen van corruptie die geuit zijn in Aftenavisen en wil juridische stappen zetten tegen de krant. Toch besluit hij zijn ontslag te geven om zo het bedrijf te ontlasten.

Daniel kan het schandaal niet verwerken en pleegt zelfmoord. Peter is er het hart van in, door hem heeft zijn broer zich van het leven beroofd.

 

‘s Anderendaags valt de dienst Economische Delicten binnen op de kantoren van de krant en nemen de computer van Peter Verås in beslag. De ambtenaren zijn op zoek naar bewijzen over de corruptiezaak op de harde schijf van Peter’s computer. Peter Verås staat onder zware druk en vraagt zijn overplaatsing naar de dienst Sport.

 

Vibeke Hagland van de dienst Ecomomische Delicten heeft op de computer de anonieme bron van Peter weten achterhalen. Hij staat verstomd wanneer Vibeke hem vertelt wie er achter de anonieme mails zit…

Peter Verås start een onderzoek naar de waarheid. Het wordt een zoektocht vol spanning, onverwachte wendingen en mysteries. Peter komt voor vreemde situaties te staan, maar zet toch door. Hij wil en moet dit mysterie kunnen ontrafelen..

 

‘Mammon’ is de nieuwste serie dat verschenen is onder het label ‘Lumière Crime Series’. Het is een actuele en meeslepende zesdelige thriller uit de over hebzucht en de duistere onderbuik van de financiële, politieke en journalistieke wereld in Noorwegen. Met in de hoofdrollen Jon Øigarden, Ingjerd Egeberg en Lena Kristin Ellingsen.

 

De reeks ‘Mammon’ verscheen begin dit jaar op de Noorse televisie en kreeg zeer positieve reacties. Deze knappe Scandinavische reeks wordt op DVD en VOD uitgebracht door Lumière en is te koop vanaf 29 juli 2014.

 

Meer info op http://www.lumieredvd.com/nl/film/mammon-seizoen-1

 


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Cecilie A. Mosli

Acteurs: Jon Øigarden, Terje Strømdahl, Ingjerd Egeberg, Anna Bache-Wiig, Robert Skjærstad, Alexander Tunby Rosseland

 

EAN: 5425019008086

Taal:  Filipino en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 360 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar