DVD Recensie: Blood Ties - Guillaume Canet


De uitstekende misdaadfilm ‘Blood Ties’ speelt zich af in New York in het jaar 1974. Het verhaal begint wanneer Chris Pierzynski (Clive Owen) na 12 jaar wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Hij wordt opgevangen door zijn broer Frank (Billy Crudup) en zus Marie (Lili Taylor). De twee broers verschillen enorm van elkaar: Chris is een crimineel terwijl Frank de ambitieuze politieagent is.


Frank biedt zijn broer onderdak aan, zorgt voor een job in een garage en Chris kan zijn ex-vrouw Monica (Marion Cotillard) en zijn kinderen bezoeken.

 

Hij is van plan om zijn leven te beteren en wil met een vriend een hotdog kraampje openen in het park. Wanneer hij echter bedrogen wordt is het voor Chris moeilijk om op het rechte pad te blijven en raakt hij opnieuw in de criminaliteit.

Frank begint een relatie met Vanessa (Zoe Saldana), de vriendin van crimineel Anthony Scarfo (Matthias Schoenaerts) die in de gevangenis zit. Wanneer die vrij komt heeft hij maar één doel: zich wreken op politieagent Frank Pierzynski...


‘Blood Ties’ is eerste Engelstalige film van de Franse acteur/regisseur Guillaume Canet. De film is een remake van de Franse film ‘Les Liens du Sang’, waarin Canet zelf een van de hoofdrollen speelde.

‘Blood Ties’ is een misdaaddrama waarin moord, verraad en broederliefde centraal staan. De film ademt de sfeer van New York in de jaren 70 uit dankzij de prachtige decors, kleding en de muziek.

 

Naast sterren zoals Clive Owen en Billy Crudup schittert Matthias Schoenaerts in deze film. ‘Blood Ties’ is voor de Vlaamse acteur zijn Hollywooddebuut. De film werd buiten competitie vertoond op het filmfestival van Cannes en is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Guillaume Canet.

Acteurs: Matthias Schoenaerts, Clive Owen, Zoe Saldana, Mila Kunis, Billy Crudup, Marion Cotillard

 

EAN: 5425019007638

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 127 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra: Making of (30 minuten)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘Blood Ties’  is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.