DVD Recensie: Ain't Them Bodies Saints - David Lowery


De western 'Ain't Them Bodies Saints' van David Lowery speelt zich af in het Texas Hill County van de jaren ‘70. Daar woont het criminele koppel Bob Muldoon (Casey Affleck) en Ruth Guthrie (Rooney Mara). Ruth is zwanger en de twee zijn dolgelukkig.

 

Maar dan raakt bij een schietpartij de agent Patrick Wheeler (Ben Foster) gewond. Ruth is degene die de kogel heeft afgevuurd maar Bob neemt de schuld op zich en laat zich arresteren. Bob gaat de gevangenis in terwijl zijn zwangere vriendin vrijuit gaat.

Na vijf mislukte pogingen lukt het Bob om toch uit de gevangenis te ontsnappen. Vier jaar heeft hij in de cel verbleven en hij wil niet liever dan naar huis terug te gaan. Terug naar zijn vriendin Ruth en zijn dochtertje Sylvie, die hij nog nooit gezien heeft.


Maar Bob beseft maar al te goed dat de politie hem op de hielen zit en er op uit is om hem opnieuw achter de tralies te stoppen…

'Ain't Them Bodies Saints' is een aangrijpende film over liefde, verlangen en de zoektocht naar geluk. Regisseur David Lowery heeft met deze prent een pareltje van film afgeleverd met in de hoofdrollen Rooney Mara, Ben Foster en Casey Affleck (de broer van Ben). Dankzij de prachtige beelden won de film op het Sundance Filmfestival de prijs voor beste cinematografie.

 

‘Ain’t Them Bodies Saints’ is uitgebracht door A-Film en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: David Lowery

Acteurs: Casey Affleck, Rooney Mara, Keith Carradine, Nate Parker, Robert Longstreet, Ben Foster  

 

 

EAN: 8716777949405

Taal:  Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 96 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar