DVD Recensie: Closed Circuit - John Crowley


‘Closed Circuit’ is een Brits-Amerikaanse thriller geregisseerd door John Crowley en geschreven door Steven Knight met in de hoofdrollen o.a. Eric Bana , Rebecca Hall , Ciarán Hinds , Jim Broadbent en Riz Ahmed.

 

Het verhaal

Op 30 november 2012 wordt er een bomaanslag gepleegd op Borough Market in Londen. Farroukh Erdogan wordt ervan verdacht het brein achter de aanslag te zijn en wordt opgepakt.

 

Erdogan is de enige terrorist die de aanslag overleefde, twee medeplichtigen kwamen om bij de aanslag en een andere bij de arrestatie.

Simon Fellows wordt de advocaat van Erdogan maar zes maanden na de aanslag overlijdt hij na een val van het dak van een huis. Was het moord of zelfmoord?

 

Martin Rose en Claudia Simmons-Howe worden door het Openbaar Ministerie aangeduid als de advocaten van Farroukh Erdogan. Omdat de twee ex-geliefden zijn van elkaar staan ze eerst weigerachtig tegen een samenwerking maar gaan uiteindelijk toch akkoord.

 

Advocaat Martin Rose neemt de zaak over van Fellows en Claudia Simmons-Howe wordt de speciale advocaat van de terrorist. Zij zal van de rechtbank geheim bewijsmateriaal te zien krijgen en moet alles over Erdogan te weten komen om dit te kunnen weerleggen.

Martin zal Farroukh vertegenwoordigen op het open proces. Om het proces niet te beïnvloeden mogen de twee advocaten elkaar niet contacteren. Claudia wordt in de gaten gehouden door MI5-agent Nazrul Sharma en Martin wordt bijgestaan door advocaat Devlin.

 

De grootste en belangrijkste moordzaak in de geschiedenis van Engeland wordt er een vol mysterie voor de twee advocaten. Zowel Erdogan als zijn vrouw en zoon weigeren mee te werken aan de zaak en Martin en Claudia denken dat ze in de gaten gehouden worden.

 

De zaak raakt in een stroomversnelling wanneer Martin Rose vermoedt dat Farroukh Erdogan zelf een geheim MI5-agent is..

‘Closed Circuit’ is een spannende, meeslepende thriller die echt de moeite waard is om te zien. Het verhaal kan zo uit het leven gegrepen zijn en doet je nadenken. De film bevat een sterk verhaal met een uitstekende en verrassende plot.

 

‘Closed Circuit’ is een film over terrorisme, corruptie en samenzwering met knap acteerwerk van de acteurs.

 

'Closed Circuit' is uitgebracht door A-Film op DVD en Blu-ray.

 


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: John Crowley 

Acteurs: Stephen North, Katherine Press, Daniel Tuite, Kate Lock, Ricky Nixon, Patrick Warner 

 

EAN: 8716777949559

Taal: Engels en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 92 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar