DVD Recensie: Orange is the New Black - Seizoen 1


Het eerste seizoen van de Amerikaanse televisieserie ‘Orange is the New Black’ is verschenen op DVD en Blu-ray. De serie is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman.

 

Het verhaal

Piper Chapman (Taylor Schilling) woont in New York samen met haar verloofde Larry (Jason Biggs). Ze is manager en leidt een gelukkig leventje.

Maar daar komt verandering in wanneer ze voor 15 maanden de gevangenis in moet. Piper is veroordeeld wegens het vervoeren van drugsgeld, feiten die ze pleegde samen met haar ex-vriendin Alex Vause (Laura Prepon). De misdaad werd 10 jaar geleden gepleegd en nu moet de 32-jarige Piper haar straf uitzitten.

Chapman kan zich moeilijk aanpassen aan het leven in de gevangenis en maakt meer vijanden dan vrienden. Ze wordt gepest door de medegevangenen en komt al snel in aanraking met Red, de Russische kokkin van de gevangenis. Red voelt zich beledigd wanneer Piper vertelt dat het eten afschuwelijk is en geeft haar een passende straf…

 

Verder zijn er nog Suzanne Warren (Uzo Aduba), in de gevangenis beter bekend als ‘Crazy Eyes’, die probeert een lesbische relatie op te bouwen met Piper , Nicky (Natasha Lyonne), een voormalige junkie die mensen met drugsproblemen helpt, Sophia Burset (Laverne Cox) is een transseksuele gevangene en George Mendez (Pablo Schreiber), is een corrupte bewaker die van de vrouwtjes houdt...

En dan is er nog Alex, de ex-vriendin van Chapman, zij verblijft ook in dezelfde gevangenis als Piper. Het laatste wat Piper wil is haar ex opnieuw ontmoeten…

 

Het leven van Piper Chapman is een echte hel geworden. Ze mist haar vriend en haar luxueuze leventje en moet in deze keiharde wereld trachten te overleven tussen al die excentrieke medegevangenen..‘Orange is the New Black’ is een prachtige serie die meermaals bekroond werd. De reeks is gebaseerd op de dagboeken van de Amerikaanse schrijfster Piper Kerman, die zelf voor vijftien maanden in de vrouwengevangenis zat. Intussen is er al een tweede reeks en wordt er aan een derde reeks gewerkt.

‘Orange is the New Black’ heeft het allemaal: goede acteurs en en sterk verhaal over seks, drugs, verraad en de keiharde wereld binnen de gevangenismuren. Het eerste seizoen bevat 13 afleveringen van elk 55 minuten.

 

De Netflix-serie werd mede gecreëerd en geproduceerd door Jenji Kohan, bekend van de televisiereeks ‘Weeds’.

 

‘Orange is the New Black’ is een uitstekende reeks die je zeker moet gezien hebben. De serie is niet op de Vlaamse televisie uitgezonden en kan je dankzij deze dvd-box toch in huis halen.

 

‘Orange is the New Black’  is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Technische gegevens DVD:

 

Auteurs: Piper Kerman, Jenji Kohan

Acteurs: Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins, Roxanne McKee, Liam McIntyre, Liam Garrigan

 

EAN: 8713045241933

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 715 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar