DVD Recensie: Agent Hamilton - But not if it concerns your daughter


Het verhaal begint wanneer er een Midden-Oostenconferentie plaats vindt in Stockholm. De Zweedse veiligheidsdienst heeft vernomen dat Suleiman Al-Obeid in het land is. Hij heeft eerder een politicus in Ramallah vermoord en wil nu een Palestijnse politicus vermoorden op de Midden-Oostenconferentie.

 

Suleiman houdt zich bezig met de financiering en bouw van koranscholen in Pakistan. Hij hoort bij een cel in een nieuw terreurnetwerk. De Zweedse geheime agent Carl Hamilton probeert samen met Ewa Tanguy, hoofd van de Zweedse veiligheidspolitie, uit te zoeken voor wie Suleiman werkt.

 

De gangster wordt opgepakt in het hotel waar de ministers van de conferentie verblijven. Bij een poging om te ontsnappen wordt Suleiman doodgeschoten.

Tijdens een interview doet Ewa Tanguy enkele zware politieke uitspraken die haar door de moslims niet in dank worden aanvaard. In het Midden-Oosten zien ze deze uitspraken als een aanval en bedreigen Ewa.

 

Dan wordt Nathalie, de dochter van Ewa, gekidnapt. De Zweedse overheid denkt dat Pierre, de ex-man van Ewa, met deze zaak iets te maken heeft.

 

Carl Hammilton probeert uit te zoeken wie er achter deze ontvoering zit. Zijn onderzoek brengt hem bij de terrorist Abdul-Rahman bin Abdullah, een rijke oliemagnaat die haar gevangen houdt. Hij wil Nathalie als voorbeeld voor de Westerse wereld tot de islam bekeren.

 

Geheim agent Carl Hamilton probeert er alles aan te doen om zijn petekind Nathalie te bevrijden uit de handen van deze terroristen..

‘Agent Hamilton - But not if it concers your daughter’ is opnieuw een superspannende film met Mikael Persbrandt in de rol van Carl Hamilton. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Zweedse auteur Jan Guillou.

 

Een thriller vol actie en geweld, gefilmd op prachtige locaties. De film is net als ‘In the interest of the nation’ zeker een aanwinst voor het gloednieuwe label Lumière Crime Films.

 

Lumière Crime Films bevat de beste thrillers uit Scandinavië. Reeds eerder uitgebrachte crime titels werden in een nieuw jasje gestoken, nieuwe titels zullen meteen onder dit label gelanceerd worden.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Tobias Falk

Acteurs: Lennart Hjulström, Seba Mubarak, Mikael Persbrandt, Frida Hallgren, Reuben Sallmander, Nadja Christiansson

 

EAN: 5425019008277

Taal: Zweeds en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 90 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Agent Hamilton - But not if it concerns your daughter’  is uitgebracht door Lumière Crime Films en is verkrijgbaar op DVD.


Deze films vindt u terug onder het Lumière Crime Film label:

 

 

MILLENNIUM 1 - Mannen die vrouwen haten,

MILLENNIUM 2 - De vrouw die met vuur speelde,

MILLENNIUM 3 - Gerechtigheid,

WHAT NO ONE KNOWS,

ANNIKA BENGTZON - Paradijs,

ANNIKA BENGTZON - Springstof,

MAN ON THE ROOF,

DE TERUGKEER VAN DE DANSLERAAR,

SUNSTORM,

MURK,

NIGHTWATCH,

DE ZOMER VAN KIM NOVAK,

AGENT HAMILTON - In the interest of the nation,

AGENT HAMILTON - But not if it concerns your daughter