DVD recensie: Wild Card - Simon West


‘Wild Card’ is een actiefilm van regisseur Simon West met Jason Statham in de hoofdrol.


Het verhaal gaat over Nicholas (Nick) Wild (Statham). Hij verblijft in Las Vegas om als bodyguard rijke gokkers bescherming te bieden en Wild laat zich zelfs voor een fiks geldbedrag in elkaar slaan door mannen die indruk willen maken op hun liefjes. Dit alles om zijn gokverslaving te kunnen betalen.


NickWild probeert wat geld opzij te zetten om ooit Las Vegas te kunnen verlaten. Maar dan wordt zijn goede vriendin Holy (Dominik García-Lorido) in elkaar geslagen en verkracht door gangster Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) en zijn bende.

Holy wil wraak nemen en kan rekenen op de steun van Nick Wild. Uiteraard gebeurt dit met de nodige knokpartijen waarin Wild zowat alles gebruikt om de gangsters te verslaan: van creditcards, asbakken, gokautomaten tot botermesjes, prachtig in beeld gebracht door de slow-motioneffecten.


‘Wild Card’ is een film die zeker de fans van Jason Statham zal bekoren. Statham is ook in deze film de vechtersbaas zoals we hem kennen uit o.a. The Expendables, The Italian Job en Fast & Furious.


‘Wild Card’ is zowel een actiefilm als een drama, nu verkrijgbaar op zowel dvd als blu-ray.


Technische gegevens DVD:


EAN: 8715664114520

Regie: Simon West

Cast.:Jason Statham, Sofia Vergara, Michael Angarano, Stanley Tucci, Chris Browning


Genre: Actie / Drama

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Duur: 92 minuten

Leeftijdindicatie: Vanaf 16 jaar


‘Wild Card’ is door DFW uitgebracht op dvd en blu-ray.