Filmtip: Blade Runner: The final cut in Siniscoop


De cultklassier uit 1982 ‘Blade Runner:The final cut’ is in een nooit eerder vertoonde, digitale versie te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas.


In deze fantastische Science Fictionfilm, geregisseerd door Ridley Scott, worden de hoofdrollen vertolkt door Harisson Ford, Rutger Hauer,Sean Young en Daryl Hannah.


Het verhaal

Tyrell Corporation heeft met Nexus een nieuw type robot gemaakt, een wezen vrijwel identiek aan de mens bekend als Replicanten. Nexus-6 Replicanten waren superieur in kracht en behendigheid en werden genetisch geconstrueerd. Na een grote opstand in een mijn waarbij slachtoffers vielen, is het replicanten verboden om naar de aarde te reizen.

Een speciale politie-eenheid, Blade Runners, onder leiding van Inspecteur Deckard (Harrison Ford) jaagt op replicanten die toch voet op de planeet zetten.


De meest gevaarlijke onder de ontsnapte androïden is de gewelddadige Roy Batty (Rutger Hauer). Tijdens zijn zoektocht naar deze replicant, ontdekt Deckard de ware reden van Batty's moordlustige gedrag…

Regisseur: Ridley Scott

Acteurs: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh

Genre: Science Fiction

Duur: 117 minuten


‘Blade Runner: The final cut’, elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be