Recensie: Jommeke 275 - Chaos in Pimpeltjesland


In Pimpeltjesland loopt Professor Pompilius, de slimste man van het land, er erg zenuwachtig bij. Zijn leermeester, professor Gobelijn komt namelijk op bezoek en Pompilius wil hem tonen dat hij een goede leerling is.


Professor Gobelijn brengt samen met Jommeke, Filliberke, Annemieke, Rozemieke en papegaai Flip een bezoek aan Pimpeltjesland. Professor Pompilius weet Gobelijn te verrassen met zijn nieuwste uitvinding: een serum waarvan één druppeltje genoeg is om beresterk te worden!


Pillebout is een jongetje die ervan droomt om sterk te worden. Hij verliest altijd met het armworstelen van zijn vrienden en is ongelukkig. Hij is het ideale proefkonijn voor Pompilius.

En ja hoor, na één druppeltje is hij sterk, heel sterk. Pillebout kan zijn geluk niet op en in zijn overmoed wil hij nog sterker worden en neemt 20 druppels in.


Pillibout wordt door het teveel aan serum reuzegroot en is versuft. Hij peddelt op de gevaarlijke oceaan en komt aan op een rotsachtig eiland. Daar woont de weerzinwekkende visman Boraras. Die probeert met de hulp van Pillebout Pimpeltjesland te veroveren.


Het is aan Jommeke en zijn vrienden om Pimpeltjesland te redden en Boraras te verslaan..


Ook dit 275ste album van Jommeke is er een vol spanning, avontuur en humor. Het is een prettig weerzien met de minimensjes uit Pimpeltjesland. In 1967 bezocht Jommeke reeds dit eiland in het 32ste album ‘Pimpeltjesland’.


Met de vakantie in zicht is dit de ideale strip voor zowel jong als oud!


ISBN: 9789462102682 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,50 - Uitgeverij: Ballon Comics