Recensie: Vive La France - Linda van Rijn


Bij het begin van de zomervakantie vertrekt Esther de Koning met haar man Rob en hun twaalfjarige dochter Isa op kampeervakantie naar de Dordogne.


Esther heeft naar deze vakantie lang uitgekeken. Rob had een mooie camping uitgekozen in de Dordogne en zodra de tent opgesteld is, kan de vakantie beginnen. Tijd om te ontspannen en quality time voor het gezin. Op de camping heeft Isa al snel vrienden gemaakt. Ook Esther en Rob hebben een Nederlands echtpaar Ingrid en Barry ontmoet met wie ze het goed kunnen vinden.


Maar na een paar dagen begint Rob zich vreemd te gedragen. Hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit constant aan zijn telefoon vastgekluisterd. Het gedrag van Rob zorgt voor irritaties bij Esther. Als ze hem hierover aanspreekt, vertelt hij dat de oorzaak bij de problemen op het werk ligt.


De spanningen binnen het gezin bereiken zijn hoogtepunt wanneer Rob plots zonder inspraak van Esther en Isa van camping verandert. Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan. Rob heeft zijn rust teruggevonden en het gezin kan opnieuw genieten.


Maar wanneer er oude bekenden op de camping opduiken, slaat de stress bij Rob opnieuw toe. Isa en Esther willen een dagje shoppen naar Parijs, Rob heeft hier geen zin en stelt voor dat de vrouwen alleen naar de lichtstad gaan. Esther vindt dit goed, zo kan Rob een beetje ontspannen. Hij brengt hen naar het station en pikt hen s’avonds terug op.


Bij hun terugkomst is Rob nergens te bespeuren en is hij onbereikbaar.

Wanneer Esther en Isa op eigen houtje op de camping arriveren, doen ze een lugubere ontdekking. Ook ontdekt Esther dat Rob een geheim heeft…


‘Vive la France’ is een literaire thriller geschreven door Linda Van Rijn. Linda Van Rijn staat bekend voor haar thrillers die zich afspelen op vakantie. Deze keer is het niet anders. De auteur neemt  haar lezers mee naar de Dordogne, Orléans en Parijs. Het verhaal is een echt kampeerverhaal. Als lezer beleven we de kampeervakantie mee van de familie De Koning. De plaatsen worden prachtig beschreven en zeer herkenbaar als je al eens in Frankrijk geweest bent.


‘Vive la France’ is een goed geschreven verhaal. Het is wel een beetje voorspelbaar en het geduld van de lezer wordt deze keer op de proef gesteld, want het is wachten tot halverwege het boek vooraleer de spanning stijgt. Maar vanaf dan gaat het razendsnel, met een verrassend einde als kers op de taart.


‘Vive la France’ is het geschikte leesvoer voor een heerlijk dagje of avondje ontspanning in je luie stoel of op vakantie met een heerlijk glaasje wijn of een cocktail.


ISBN: 9789460682353 - Paperback - 256 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Marmer