Recensie: De Doos - Pieter Aspe


In Brugge wordt de 70-jarige Barend Vossen dood aangetroffen in zijn woning. Het is zijn huishoudster die hem dood aantrof in de hal.


Van In en Versavel worden erbij gehaald. Is de man door een ongelukkige val om het leven gekomen of is er moord in het spel?


Commissaris Pieter Van In gaat samen met zijn assistent Guido Versavel op onderzoek uit. Ze komen te weten dat Barend een zoon van een vermeende collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog is en zelf twee zonen heeft. Bernard blijkt weinig contact te hebben met zijn familie.


Al snel blijkt het voor Van In dat Barend Vossen vermoord is. De commissaris probeert uit te zoeken wat de reden van de moord is. En dan wordt Robert Dewilde vermoord. Robert is een zoon van een verzetsheld en wordt neergeschoten aan de Damse Vaart. Is dit toevallig of zit er meer achter de twee moorden?  Het geheim bevindt zich in een doos vol documenten en brieven in Elounda op Kreta…


‘De Doos’ van Pieter Aspe is een fantastische thriller waarin alles draait rond het thema wraak. Het is een uitstekend boek dat je van pagina één meeneemt in een mysterieus en spannend verhaal. Spanning verzekerd met deze 36ste thriller van Pieter Aspe!


Commissaris Van In lost ook deze zaak op op zijn gekende manier, terwijl hij geniet van zijn zoveelste sigaret en ...zijn Omer!


ISBN: 9789022331088 - Paperback - 318 blz. - Prijs: € 21,99 - Uitgeverij: Aspe NV/ Manteau