Siniclubfilm van de week: Rio, I Love You


De laatste Siniclubfilm van dit seizoen is 'Rio, I Love You'. De film bevat 10 korte liefdesverhalen: diverse, innovatieve en ongegeneerd romantische uitingen van liefde in de stad Rio de Janeiro.

 

Na Parijs (PARIS JE T'AIME) en New York (NEW YORK, I LOVE YOU) is Rio de Janeiro het decor van een nieuw deel in de CITIES OF LOVE-filmreeks. De formule is inmiddels bekend: een verzameling korte films gesitueerd in een wereldstad, met de liefde als centrale thema.

RIO, I LOVE YOU bestaat uit tien korte films, die ieder gesitueerd zijn in een andere wijk van één van de mooist gelegen steden ter wereld: de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro. De stad met het beroemde strand van Copacabana, de Suikerbroodberg en uiteraard het Christusbeeld dat over de stad waakt. In ieder segment van de film staat een amoureuze ontmoeting centraal.

Regisseurs van dienst zijn onder meer Fernando Meirelles (CIDADE DE DEUS), Paolo Sorrentino (LA GRANDE BELLEZZA), Stephan Elliott (PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT) en José Padilha (TROPA DE ELITE).


Het succes van de CITIES OF LOVE-reeks duurt voort; nieuwe delen gesitueerd in Shanghai en Jeruzalem zijn al in voorbereiding.

Regisseurs: César Charlone, Vicente Amorim,Guillermo Arriaga, Stephan Elliott,Sang-soo Im, Nadine Labaki,Fernando Meirelles, José Padilha,Carlos Saldanha, Paolo Sorrentinoen Andrucha Waddington


Cast: o.a. Ryan Kwanten, Rodrigo Santoro, Emily Mortimer

Duur: 110 minuten


‘Rio, I Love You’, nog op dinsdag 30 juni om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be