Peter De Clercq viert 25 jaar Elckerlijc met uniek boek, gin-tonic én dvd


 Grill-restaurant Elckerlijc in het landelijke Maldegem bestaat een kwarteeuw. Elckerlijc is gegroeid tot de mooiste zaak , maar ook tot het mooiste vleesrestaurant van de streek.

 

Barbecuespecialist Peter De Clercq viert dit jubileum met het uitbrengen van een nieuw boek, een dvd en met de ‘25 Elckerijc Silver Edition Gin’ heeft Peter zels een eigen gin gecreëerd.

 

Gedurende die 25 jaar ontpopte Peter De Clercq zich als een ware vuurmeester en barbecuespecialist. In 2003 won hij met het Belgische team het wereldkampioenschap Barbecue in Jamaica. Peter is ook een graag geziene gast in allerlei televisieprogramma’s en heeft al een aantal barbecueboeken geschreven, die echte bestsellers werden.

 ‘BBQ. De outdoor cooking bijbel’

 

In zijn allernieuwste boek ‘BBQ. De outdoor cooking bijbel’ staan 101 toprecepten van Peter De Clercq. Peter deelt recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken.

 

Hij verzamelde alle hoogtepunten van 25 jaar barbecueën,  naast de onmisbare klassiekers van de menukaart staan er meer dan 75 gloednieuwe recepten in  ‘BBQ. De outdoor cooking bijbel’.  De recepten zijn helder geschreven en zijn zowel toegankelijk voor de hobbykok als de professional.

 

Daarnaast gunt Peter de lezer een blik in de keuken van Elckerlijc met een aantal hoogstaande toprecepten die bedoeld zijn voor doorgewinterde hobbykoks. Samen met zijn persoonlijk verhaal zijn ze een hulde aan de voorbije 25 jaar. Fotograaf Heikki Verdurme stond ook deze keer garant voor de prachtige beelden.

 

Deze outdoor cooking bijbel is een prachtig boek met een hardcover en luxueus afgewerkt met een leeslintje. Vanaf heden te koop in de boekhandel voor € 49,99.

 'Jubileum Box 25 jaar Elckerlijc'Naast het boek is er ook een jubileum box te koop. Van deze genummerde Limited Edition Box zijn er slechts 555 exemplaren van gemaakt. De box bevat een genummerd exemplaar van het prachtige boek, een dvd over 25 jaar Elckerijc, een film van 35 minuten waarin Peter geïnterviewd wordt door Gene Bervoets over zijn leven en werk. Daarnaast vind je in deze Limited Edition Box nog de exclusieve Gin en een zakje BBQ mix terug.


De Limited Edition Box  is alleen online verkrijgbaar bij uitgeverij Lannoo of in grill-restaurant Elckerlijc voor de prijs van € 125.


 ‘25 Elckerijc Silver Edition Gin’

 

Naast het boek en de dvd ontwikkelde Peter ook een eigen Gin “25 Elckerijc Silver Edition Gin’.

 

Peter De Clerq: “Mijn liefde voor Gin ontwikkelde zich vanaf mijn 15-16 jarige leeftijd, het is echt mijn favoriete aperitief.

 

In voorbereiding naar 25 jaar Elckerlijc dacht ik nu is het moment aangebroken om zelf een Gin te maken. Voor deze persoonlijke Gin gebruikte ik uitsluitend wilde kruiden en bessen uit de directe omgeving van het restaurant. De landelijk aardewege en het Drongengoedbos zijn immers een echt paradijs voor inheemse kruiden, bessen en paddestoelen. Voor deze gin gebruikte ik onder andere eekhoorntjesbrood, sleedoorn, struikheide, vlierbloesem, hulstbes, waterpeper, zevenblad en mispel. Zij zorgen voor een unieke smaak die eigen is aan dit terroir”, aldus Peter.

‘Elckerlijc farm’


Naast het restaurant kweekt Peter ook zijn eigen groenten en kruiden in de ‘Elckerlijc farm’.

 

Naast meer dan 100 verschillende soorten groenten en kruiden leven er ook kippen en enkele Mechelse koekoeken op de ‘Elckerlijc Farm’. Wij van de Boekenkast hadden gelegenheid om samen met Peter zijn moes- en kruidentuin te bezoeken. Zeker de moeite waard!

 

Ook brasvarkentjes en het Oost-Vlaams wit/rood runder ras worden achter het restaurant gekweekt  De dieren worden gekweekt volgens de hedendaagse normen met aandacht voor het milieu

 

BBQ. De outdoor cooking bijbel - ISBN: 9789401426183 - Hardcover - 360 blz. - Prijs: € 49,99 - Uitgeverij: Lannoo


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: