Recensie: Naaien doe je zo!


Naaien is weer volop in. Wil je net als je vriendinnen, collega’s of familie ook aan de slag gaan, dan kan je dankzij ‘Naaien doe je zo!’ in 50 lessen de basistechnieken van het naaien leren.


‘Naaien doe je zo!’  is een boek voor zowel beginners als gevorderden.  Het boek is ingedeeld in vier grote hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een aantal lessen, gevolgd door een project dat je zelf kan maken. De technieken worden stap voor stap heel eenvoudig uitgelegd, met bijhorende foto’s erbij.


Als beginner kan je na de eerste lessen meteen starten met het maken van o.a. een knuffel, een poppendekentje of een tasje met treksluiting. Heb je de technieken onder de knie kan je je wagen aan een damestopje, een wikkelrok, een tweezijdig babyjasje en nog veel meer.


In het hoofdstuk Decoratie leer je hoe je zelf gordijnen, een kussen met sterapplicatie, een gewatteerde plaid, een patchworkplaid en en kussen met paspelband moet maken.


Zelf een eigen tasje maken leer je in het laatste hoofdstuk Tasjes.


‘Naaien doe je zo!’ is een heel leerrijk boek. Het voordeel van dit boek is dat je na enkele lessen direct aan de slag kunt. Dankzij de 50 lessen, de 15 modellen én het patronenblad kan je jezelf en je hele huis restylen!


ISBN: 9789022331637 - Paperback - 160 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Manteau