Recensie: Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie - Richard l'Anson


‘Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie’ is een boek van Richard l’Anson, de freelancefotograaf die al meer dan 30 jaar de wereld heeft afgereisd en foto’s van mensen en plaatsten nam in meer dan 90 landen op alle 7 de continenten.


In ‘Reisfotografie’ laat Richard de lezer kennis maken hoe je de beste foto’s maakt. Met praktische adviezen, tips en inspirerende foto’s toont de fotograaf hoe je het best te werk gaat.


Het lijvige boek is ingedeeld in 4 grote hoofdstukken

Deel 1 handelt over het digitale fototoestel: het materiaal, de opties, mogelijkheden en functies van een fototoestel. l’Anson wijst erop dat je met onderzoek, planning en oefening de mooiste foto’s zult bekomen.


In deel 2 leert Richard ons de kunst van het fotograferen. In dit deel vind je alles terug over belichting, compositie, licht, bewegende onderwerpen en video-opnames.


In deel 3 worden de onderwerpen besproken. Hier vind je alle info terug om onderwerpen zoals landschappen, mensen, dieren optredens, enz. vast te leggen. De vele foto’s in het boek zorgen voor de nodige inspiratie.


Deel 4 behandelt de fotografie na het reizen: beeldbewerking, het delen en eventueel verkopen van je foto’s. Ja, je kan zelfs geld verdienen met je foto’s dankzij dit boek!


Nog een gouden raad van Richard l’Anson:

“U hoeft helemaal niet rond de wereld te reizen om dit boek te gebruiken. Neem foto’s in de straat of in je tuin en je zal, dankzij de vele tips uit het boek, versteld staan over de kwaliteit van de foto’s. Leren doe je met vallen en opstaan, en zo is dat ook met de fotografie.”


‘Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie’  is een prachtig boek dat voor elke fotograaf voor de nodige inspiratie zorgt. Het is een van de mooiste en meest volledige boeken voor elke fotograaf, zowel voor beginners als gevorderden. Want deze tijd is wel iedereen fotograaf, of het gaat om een GSM-toestel, een pocketcamera of een spiegelreflexcamera, foto’s worden er altijd en veelvuldig gemaakt.


ISBN: 9789401423403 - Paperback - 368 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo