DVD recensie: The Babadook - Jennifer Kent


A-film heeft de Australische horrorfilm ‘The Babadook’ uitgebracht op dvd en blu-ray. Deze film kreeg veel positieve kritiek van de kijkers, The Babadook’ is dan ook meer dan een klassieke horrorfilm.

 

Jennifer Kent debuteerde als regisseur met deze film die meer dan 30 filmprijzen in onder meer Australië, Zuid-Korea, Groot-Brittannië, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Canada en de Verenigde Staten won. Van een ijzersterk debuut gesproken!

Het verhaal

Melia (Essie Davis) is een alleenstaande moeder die moeite heeft met haar zoontje Samuel (Noah Wiseman) op te voeden. De zesjarige Samuel  is een moeilijk, druk en angstig kind, hij is dan ook nog geobsedeerd door monsters. Hij denkt dat er overal monsters in huis zitten.


Samuel knutselt zelf wapens in elkaar om de monsters te lijf te gaan. Elke avond leest Amelia voor uit een boek. Maar wanneer Samuel wil dat zijn mama voorleest uit het sprookjesboek Mister Babadook, gebeuren er vreemde dingen.

Volgens het verhaal valt Babadook kinderen aan die in bed liggen, in het boek staat er wie eenmaal van de Babadook weet, nooit meer van het wezen afgeraakt. Samuel wordt panisch van angst en is ervan overtuigd dat de Babadook in hun kelder woont.


Wat volgt is een ware hel voor zowel de kleine Samuel als zijn moeder. Is alles maar verbeelding of zit de Babadook echt in huis…

‘The Babadook’ is een film die zeker elke horrorfan zal bekoren. De film wordt al een van beste horrorfilms van 2014 beschouwd.

 

Een goed verhaal, goede acteurs en de nodig spanning zorgen ervoor dat ‘The Babadook’ een film is die je lang zult herinneren

 

Technische gegevens dvd

 

EAN: 8716777950920

Regie: Jennifer Kent

Met o.a.: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

Genre: Horror / Drama /  Thriller

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands / Frans

Duur: 93 minuten

Extra’s: B-Roll-Deleted scenes-Interviews-Jennifer Kent's short film MONSTER-Trailer

Leeftijdindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘The Babadook’ is door A-Film uitgebracht op dvd en blu-ray.