Siniclubfilm van de week: Far from the madding crowd in Siniscoop


De Siniclubfilm van deze week is ‘Far from the madding crowd’ van de Deense regisseur Thomas Vinterberg met o.a. Matthias Schoenaerts en Carey Mulligan in de hoofdrollen.

 

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in het Engeland van 1870 waar de jonge Bathseba Everdene (Carey Mulligan) zich voor die tijd zeer vrijgevochten opstelt.


Bathseba leidt een eenvoudig leven op de boerderij waar ze zich vermaakt met paardrijden. Haar buurman Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts) is een schuchtere schapenboer, die iets voelt voor de mooie Bathseba. Maar ze wijst de avances van Oak vriendelijk van de hand, ze heeft geen man nodig.

De afwijzing is niet de enigste zorg voor Gabriel. Op een nacht ontsnapt zijn kudde schapen die zich te pletter storten van een klif. Bathseba daarentegen erft het landgoed van haar oom en de rollen zijn nu omgedraaid. Everdene is ineens vermogender dan de onfortuinlijke Gabriel.


Bathseba neemt hem aan als schaapherder, maar hoewel de twee zich tot elkaar aangetrokken voelen blijft de toenadering uit. Maar ook de rijke vrijgezel  William Boldwood (Michael Sheen) wordt door de vrijgevochten vrouw afgewezen als huwelijkskandidaat.

Ze bezwijkt alleen voor de charmes van sergeant Francis Troy (Tom Sturridge) , waar ze uiteindelijk mee zal trouwen. Maar nog tijdens het huwelijksfeest voelt Bathseba dat ze de verkeerde beslissing genomen heeft...

‘Far from the maddingcrowd’ is een goed geacteerd historisch drama naar het beroemde boek van Thomas Hardy. Dit boek is in het verleden reeds driemaal verfilmd,deze versie van regisseur Thomas Vinterberg mag er zeker zijn.


De film bevat niet alleen een prachtig verhaal, ook de mooie landschappen en muziek zijn zeker het vermelden waard.


Regie: Thomas Vinterberg

Cast: Carey Mulligan (Bathsheba Everdene), Matthias Schoenaerts (Gabriel Oak), Michael Sheen (William Boldwood), Tom Sturridge (Sergeant Francis Troy), Juno Temple (Fanny Robin), Jessica Barden (Liddy)

Speelduur: 119 minuten


‘Far from the madding crowd’, nog op dinsdag 16 juni om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be