DVD recensie: TUT - David von Ancken


De Canadees-Amerikaanse miniserie ‘Tut’ is gebaseerd op het leven van de Egyptische farao Toetanchamon.


‘Tut’ vertelt het verhaal van Toetanchamon (Avan Jogia), die nadat zijn vader vergiftigd werd, noodgedwongen op negenjarige leeftijd farao werd.

Toetanchamon werd dan ook nog verplicht om te trouwen met zijn halfzuster Anchesenamon (Sibylla Deen), dit om de pure bloedlijn voort te zetten.

De jonge farao krijgt de hulp van Ay (Ben Kingsley), de hoge priester die zijn persoonlijke adviseur is. Omdat Toetanchamon niet in staat is om te regeren, is het Ay die het land bestuurt.

Maar op 17-jarige leeftijd wil Toetanchamon  zijn rol als farao op te nemen en wil iets betekenen voor zijn volk. Hij trekt de macht naar zich toe, maar daar willen zijn beste adviseurs niets van weten, die spannen samen om de farao uit de weg te ruimen.


En er is nog meer, het koninkrijk Mitanni heeft de oorlog verklaard aan Egypte. Toetanchamon moet op twee fronten strijd voeren en de jonge farao weet niet wie hij nog kan vertrouwen…

De dramaserie ‘Tut’ is een uitstekende, historische serie van de Amerikaanse zender Spike TV.


Een serie over een van de bekendste farao’s van de 18e Dynastie van het Oude Egypte: Toetanchamon. Bekend, niet om zijn leven als farao, Toetanchamon werd amper 19 jaar, maar wel omwille van zijn ongeschonden koningsgraf in de Vallei der Koningen in Egypte.


‘Tut’is een serie vol romantiek, geweld en zelfs politieke machtspelletjes kenden ze in die tijd al. Dit historisch drama is uitgebracht op dvd en blu-ray door DFW.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664116203

Regisseur: David von Ancken

Acteurs: Ben Kingsley, Avan Jogia, Alexander Siddig, Nonso Anozie, Sibylla Deen, Peter Gadiot, Kylie Bunbury


Duur: 300 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra:Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar