Recensie: De Blauwbloezen  59 - De Vier Evangelisten


De Blauwbloezen hebben het hard te verduren in hun strijd tegen het Zuidelijke leger. De Zuidelijken staan onder aanvoering van kapitein William N. Pendleton, een voormalige dominee van de episcopale kerk.

 

Zijn artillerie-eenheid bestaat uit vier kanonnen, die de naam dragen van de evangelisten: Johannes, Lucas, Marcus en Matteüs.


Generaal Alexander probeert een manier te vinden om de artillerie uit te schakelen. Uiteindelijk wordt er beslist om een paar mensen, vermomd als Zuidelingen, op pad te sturen. Zij moeten ter plaatse uitzoeken hoe ze de kanonnen kunnen uitschakelen.

 

Omdat Pendleton bijna niemand vertrouwt, krijgen sergeant Chesterfield en korporaal Blutch het bevel om verkleed als respectievelijk dominee en dorpsidioot naar Pendleton te gaan.

 

Het wordt een moeilijke opdracht voor Chesterfield en Blutch. Deze laatste speelt zijn rol als dorpsgek zo goed dat iedereen, zelfs Chesterfield, denkt dat hij echt een dwaze idioot is…

 

Album nummer 59 van De Blauwbloezen ‘De Vier Evangelisten’ bevat een goed verhaal, geschreven door Raoul Cauvin met tekeningen van Willy Lambil. De Blauwbloezen is een uitstekende reeks met de nodige humor waarin Chesterfield en Blutch steeds een hoofdrol opeisen.

 

Tekenaar Louis Salvérius en scenarist Raoul Cauvin leveren steeds een kwaliteitsvolle strip af, met ‘De Vier Evangelisten’ is dat niet anders. Op naar nummer 60!

 

ISBN : 9789031433964 - Softcover album - 48 pages pagina's in kleuren - Genre : Western Avontuur Historisch - Prijs: € 6,95 - Uitgeverij: Dupuis